1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Bab'ül Mendep'i yüzerek geçecek
Bab'ül Mendep'i yüzerek geçecek

Bab'ül Mendep'i yüzerek geçecek

Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen amatör yüzücü Emre Seven, daha önce kimsenin geçmediği Bab'ül Mendep Boğazı'nı yüzerek geçmeyi deneyecek.

A+A-

Yunan adaları, İstanbul ve Çanakkale boğazları ile Manş Denizi gibi pek çok yerde yüzme ve rekor denemeleri olan 40 yaşındaki Seven, bankadan çektiği krediyle masraflarını karşılayarak, 1 Haziran 2012'de İspanya'dan Fas'a yüzüp, Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk unvanı aldı.

Seven, şimdi ise Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan 27 kilometrelik Bab'ül Mendep Boğazı'nı geçebilen ilk kişi olmak için çalışıyor.

Seven, Manş Denizi'ndeki başarısız bir denemesinin kendisini hırslandırdığını ve farklı hedeflere yöneldiğini söyledi.

Cebelitarık Boğazı'nı geçtikten sonra hocası Namık Tekin'in kendisine yeni bir hedef belirlediğini dile getiren Seven, "Daha önce İstanbul Boğazı'nı geçerek, Asya'dan Avrupa'ya, Cebelitarık'ı geçerek de Avrupa'dan Afrika kıtalarına geçmiştim. Şimdi de Cibuti'den Yemen'e yüzerek, Bab'ül Mendep'i geçmeye çalışacağım" dedi.

Seven, Bab'ül Mendep Boğazı'ndan petrol tankerlerinin yoğun olarak geçtiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Hint Okyanusu'na açık bir boğaz olduğu için köpek balıklarının yaşadığı, ondan daha önemlisi zehirli deniz analarının bulunduğu bir nokta. Eğer bunu başarırsam, 3 kıtaya yüzerek geçmiş olacağım ve dünyada bunu başaran ikinci kişi olacağım."

Antrenmanlara aralıksız devam ettiğini aktaran Seven, "Konuyla ilgili Yemen ve Cibuti makamlarına başvuru yaptım. Çok ilgilendiler. Bu boğazın ilk defa yüzülerek geçilecek olması, onlar için de ülkelerinin tanıtımı açısından önemli. Denemeyi ne zaman yapacağımız tam olarak belli değil. Kesin bir tarih yok. Gerekli hazırlıkları yaptıktan ve izinleri aldıktan sonra, konsolosluklarla organize bir şekilde bu geçişi yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Sonraki hedefi Atlantik

Açık deniz yüzme alanında otorite olarak kabul edilen ve sonuçları belgelendiren California merkezli World Open Water Swimming Association (WOWSA) yetkililerine başvuru yaptıklarını söyleyen Seven, gelecek cevabı beklediklerini ifade etti.

Seven, geçişi başarması durumunda, Fas ya da Cezayir'den Brezilya'ya yüzerek, Atlantik Okyanusu'nu geçmeye çalışacağını sözlerine ekledi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.