1. HABERLER

  2. DZKK

  3. "Bahriyenin Kutup Yıldızı" anıldı
"Bahriyenin Kutup Yıldızı" anıldı

"Bahriyenin Kutup Yıldızı" anıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Güney Görev Grup Komutanı görevini sürdürürken Balyoz davasından cezaevine konulan ve tahliye olduktan bir yıl sonra akciğer kanserinden hayatını kaybeden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, ölümünün ikinci yılında anıldı.

A+A-

Çakmak için denizde bir anma töreni düzenlendi. Sarıyer’den bir tekneye binen ailesi ve sevenleri emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın anılarını anlattı.

Törene eşi Sevgi Çakmak başta olmak üzere diğer “kumpas” davalarının sanıkları emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Tümamiral Cem Gürdeniz, Tümamiral Soner Polat, Tümamrial Engin Baykal, Tuğamiral Hakan Eraydın, Kurmay Albay Ali Türkşen, Kurmay Albay Barbaros Büyüksağnak gibi isimler de katıldı.

‘Kutup Yıldızı’ tanımlamasını kullanmıştı

Sevgi Çakmak, eşinin adını bir milli gemide görmeyi çok istediklerini belirterek, “Cem hak etmediği şekilde mesleğinden kopartıldı. Ailece çektiğimiz büyük acılar genç yaşta hayatını kaybetmesine neden oldu. Deniz Kuvvetleri’ne çok değerler kazandırmış bir subayın isminin milli gemide isminin yaşatılması, doğruluğun, cesaretin, azmin ve Vatan sevgisinin örneği olarak gelecek kuşaklara örnek olacaktır” dedi.

Tümamiral Cem Aziz Çakmak’a 2010 yılında mektup yazan askerlerinden Deniz Üsteğmen Deniz Mehmet Irak, ‘Kutup Yıldızı’ tanımlamasını kullanmıştı. Çakmak’ın yol gösterici ve güçlü bir komutan olduğuna vurgu yapan Irak’ın tanımlamasıyla Çakmak, ölümünün ardından “Bahriyenin Kutup Yıldızı” olarak anılmaya başlandı.

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.