1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bakan Arslan ve Işık "İzmit GTHM" açılışına katıldı
Bakan Arslan ve Işık "İzmit GTHM" açılışına katıldı

Bakan Arslan ve Işık "İzmit GTHM" açılışına katıldı

İzmit Körfezi Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve Trafik Gözetleme İstasyonları, Milli Savunma Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanının katıldığı törenle açıldı.

A+A-

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yapımı tamamlanan İzmit Körfezi Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve Trafik Gözetleme İstasyonları, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Arslan yaptığı konuşmasında, denizcilik sektörüne böyle önemli bir hizmeti kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı

Deniz yolu taşımacılığının havayolu taşımacılığına göre 14 kat, karayolu taşımacılığına göre 6,5 kat, demiryolu taşımacılığına göre de 3,5 kat daha avantajlı olduğu bilgisini veren Bakan Arslan, "Deniz otoyollarımızı kullanabilmek adına tersane sayımız 37'den 79'a çıkmış durumda. Gemi inşaat kapasitemiz 440 bin DWT 4 milyonun üzerine, aşağı yukarı 10 misline çıkmış durumda ve dünyanın birçok ülkesiyle rekabet edebilecek çok özellikli, özel gemiler yapabilir hale gelmiş durumdayız." diye konuştu.

UDH Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin yat üretiminde marka olduğunu ve 3'üncü sırada yer aldığını vurguladı.

izmit-gthm-acilis-toreni-1.jpg

Körfez'in denetimi ve kontrolünü yapacak

İzmit Körfezi Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ni kurduklarını anlatan Arslan, "Bu merkez, 41 liman tesisi, 21 yolcu iskelesi, 5 feribot iskelesi, 172 tersane tekne imal yeri, 22 balıkçı barınağı, 3 marina olmak üzere 264 tesisimizin bulunduğu bu güzide körfezin de inşallah denetimini, kontrolünü yapacak, dolayısıyla bu tesisin burada böyle bir önemi var." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan, Türkiye'nin artık dünyayı geriden takip eden değil, eş zamanlı yol alan hatta bazı alanlarda önde giden bir ülke olduğunu vurgulayarak, savunma sanayisi ve ulaştırma alanında önde giden projeler yürüttüklerini kaydetti.

Bakan Fikri Işık ve Bakan Ahmet Arslan, konuşma ve açılışın ardından İzmit Körfezi Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve Trafik Gözetleme İstasyonlarını gezdi.

izmit-gthm-acilis-toreni-2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.