1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bakan Arslan ve Şevli'den Dentur Avrasya standına ziyaret
Bakan Arslan ve Şevli'den Dentur Avrasya standına ziyaret

Bakan Arslan ve Şevli'den Dentur Avrasya standına ziyaret

UDH Bakanı Ahmet Arslan ve UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli "Dentur Avrasya" standını ziyaret etti.

A+A-

Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği'nde sektörün öncü firmalarından Dentur Avrasya standını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ziyaret etti.

Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da desteği ile yapıldı. Açılış konuşması Başbakan Binali Yıldırım, UDH Bakanı Ahmet Arslan ve IMO Genel Sekreteri Kitac LIM etkinliğin açılışını yaptı.

Gemiler hakkında bilgi aldılar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Genel Müdürü Salim Özpak ile birlikte Dentur Avrasya’nın, standını ziyaret etti. Arslan, stantta yeni yapılan çift başlı yolcu gemisi ile ilgili bilgi aldı. 

denturavrasyastandziyareti.jpg

% 54 daha az yakıt tüketilecek

Dentur Avrasya’nın Genel Müdürü Ünsal Savaş, Yeni yolcu gemisinden 14 adet yapılacağını, bu yeni gemiler ile hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini, özel tasarım yolcu biniş-iniş platformu sayesinde engelli ve hareket kısıtlı yolcuların daha rahat hizmet alacağını, yeni gemilerin çift başlı olması nedeniyle, manevraya ihtiyaç duymayacağı için  % 40 seyir süresinin kısalacağı, Polonya’da yapılan havuz testleri sonucunda en uygun değer tekne formuna ulaştıklarını bu sayede % 54 daha az yakıt tüketeceğini ifade etti. Savaş hedeflerinin kara taşımacılığı ile tamamen entegre olmuş,  daha çevreci, daha hızlı, daha konforlu ve güvenilir taşımacılık ile hizmet standartlarının yükseltmek olduğunu söyledi.

Bayrak Panama'ya devredildi

Geçen yıl Japonya'nın Türkiye’ye devrettiği etkinliğin bayrağı, denizci bir ülke olan Panama'ya devredildi. Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty ise Türkiye'de başarılı bir yan etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, gelecek yıl herkesi Panama'ya beklediğini söyledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.