1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. Bakan Işık'tan saldırıya uğrayan M/V Act gemisi için yorum!
Bakan Işık'tan saldırıya uğrayan M/V Act gemisi için yorum!

Bakan Işık'tan saldırıya uğrayan M/V Act gemisi için yorum!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TRT Haber'de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. Bakan Işık, Yunanistan yakınlarında taciz ateşine maruz kalan M/V Act gemisi ile ilgili de görüşlerini paylaştı.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan sahil güvenlik botunun Ege Denizi'nin uluslararası sularındaki Türk yük gemisine ateş açmasına ilişkin, "Uluslararası sularda seyreden bir ticari gemiye ateş açılmasının akılla, mantıkla, izanla izahı olmaz. Bu, akıl tutulması." dedi.

"Bir kere iyi niyetli olmadığı açık"

Milli Savunma Bakanı Işık, Yunanistan Sahil Güvenlik botunun Ege Denizi'nin uluslararası sularındaki Türk yük gemisine ateş açmasına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Uluslararası sularda seyreden bir ticari gemiye ateş açılmasının akılla, mantıkla, izanla izahı olmaz. Bu, akıl tutulması. Hele hele bundan sonra bir açıklama yaptılar, hani özrü kabahatinden büyük derler ya, 'yok ihbar geldi de uyuşturucu...' öyle bir şey varsa bizim Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik uluslararası sularda daha bir ay önce operasyon yaptı, bir tondan fazla uyuşturucu aldı. Öyle bir şey varsa, Türk makamlarla irtibata geç. Amacın, gayen maksadın üzüm yemekse hemen irtibata geç, birlikte operasyon yapın. Hatta dünyaya da mesaj verin, uyuşturucuyla mücadelede Türkiye ile Yunanistan birlikte hareket ediyor mesajı verin. Bir kere iyi niyetli olmadığı açık."

Işık, hiçbir gerekçenin masum insanların olduğu, silahın olmadığı bir gemiye ateş etmeyi mazur göstermeyeceğini kaydetti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.