1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Müezzinoğlu: Taşeron da kıdem de bekleyecek
Bakan Müezzinoğlu: Taşeron da kıdem de bekleyecek

Bakan Müezzinoğlu: Taşeron da kıdem de bekleyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerle yaptığı ilk sohbet toplantısında iki kritik mesaj verdi.

A+A-

Bu yılın başında kadroya alınacağı açıklanan taşeronlarla ilgili çalışma için kamupersonel reformunun beklenebileceğini belirten Müezzinoğlu, “Şu anki kamu personel yapısı karmaşık ve birbiriyle uyumsuz. Bu anlamda bu yükü daha da artıran bir çalışma mı yapacağız, yoksa hızla bir kamu personel reformunu başararak bütün hepsini mi çözeceğiz” dedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatı için yeni model arayışlarında da henüz “hakkaniyetli, vicdanlı ve güven duyulan bir yapının” oluşturulmadığını açıkladı. 

Promosyon için talimat şart

Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin bankalarla yapılan görüşmelerde bir noktaya gelindiğini de kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonra ise Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalara vereceği talimatın esas olacağını söyledi. Müezzinoğlu, “Bazı özel bankalarımız, cazip teklif veriyor. Ama bir tanesinin 100 şubesi var, bir tanesinin bin tane. ‘Anlaştık ama ilçenize maaş gelmeyecek, sizin şehir merkezindeki şubeye gitmeniz gerekecek’ diyebilir miyiz” dedi. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.