1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Bakan Yıldırım, liman için geliyor
Bakan Yıldırım, liman için geliyor

Bakan Yıldırım, liman için geliyor

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

A+A-

Vali Kıraç, "İzmir Limanı'ndaki sorunlar için İzmir'e gelecek olan Bakan'a rapor sunacağız" dedi Ege İhracatçı Birlikleri'nde yaşanan genel kurul maratonu sonrasında tekrar şekillenen Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde İzmir Limanı için geleceğini söyledi.

Lokomotif Güç

Ziyarette konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türk halkının refahı için lokomotif gücün ihracat olduğunu belirterek, "Türkiye'nin gelişimi için çok önemli bir görev yapıyorsunuz, 2009 yılında global ekonomik krize rağmen 102 milyar dolar ihracata sizler imza attınız. 2008 yılında 132 milyar dolar seviyesinde olan ihracat rakamlarına tekrar ulaşılmasını diliyorum" diye konuştu. Türkiye ihracatında İzmir'in ayrı bir yerinin olduğuna işaret eden Kıraç, İzmir Limanı'nın ihracatçılar açısından çok önemli olduğunu, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Limanı'na yapılması gerekenler ile ilgili bilgi verdiğini kaydetti. Kıraç, "İzmir Limanı'nın önemi büyük. İnşallah eksiklikleri giderilir. Bakan'a İzmir Limanı'nda yapılması gerekenleri içeren bir raporu konunun ilgilileri ile birlikte hazırlayıp, sunacağız. Sayın Ulaştırma Bakanımız önümüzdeki günlerde İzmir Limanı gündemli olarak şehrimizi ziyaret edecek" dedi.

Yoğun Tempo

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise, Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin ihracatının artması için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını, ihracat attıkça üretimin, üretim arttıkça istihdamın ve refahın artacağı bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Küresel ekonomik krizin etkilerinin azalması ile birlikte ihracat rakamlarının tekrar yükselişe geçtiğine işaret eden Türkmenoğlu, "Krizin azalması şevkimizi arttırıyor. Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak" diye konuştu.

 

Yeni Asır

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.