1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması
Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması

Bakan Zeybekci'den enflasyon açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin iki haneli enflasyon rakamlarını asla görmeyeceğini söyledi. Bakan Zeybekci, “Şu andaki seviyenin en önemli etkilerinden birisi kurdaki oynaklıktan kaynaklanan geçici durum” dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu. Zeybekçi, ekonomi gündemine dair soruları yanıtladı.

“Türkiye asla iki haneli enflasyon rakamı görmeyecektir” diyen Nihat Zeybekci,  “Şu andaki seviyenin en önemli etkilerinden birisi kurdaki oynaklıktan kaynaklanan geçici durum. Kur bunu bir kere yapar, devamlı böyle enflasyonu tetiklemez. Arttığı anda seviyeyle ilgili bir nokta oluşur, sonra baz etkisini yavaşça kaybeder ve tekrar istediğimiz yere doğru hızlıca gelir” diye konuştu.

Son çeyrekte ihracatın büyümeye katkı vereceğini kaydeden Zeybekci, “İç piyasayla alakalı içerideki tüketimle ilgili de olumlu katkının biraz daha arttığını, kamu yatırımlarıyla ilgili de son çeyrekteki olumlu etkinin biraz daha farklılaşacağını göreceğiz. Bütün bunları aldığımız zaman geçen yılın son çeyrek büyümesi istediğimiz seviyelerde olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Türk lirasının normal seyrine döndüğünü göreceğiz”

“Önümüzdeki dönemde bu dalgalanma ve spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle tekrar Türk lirasının normal seyrine döndüğünü göreceğiz. Türk lirasının negatif ayrışması biter, bitmemesi için bir neden yok” diyen Zeybekçi, döviz kurundaki artışla ilgili olarak da şunlar söyledi: “Merkez Bankası’nda Türkiye'ye karşı harekete geçilen bu spekülatif yaklaşıma karşı müdahale edecek güç vardır, enstrümanlar vardır ve çok güçlü şekilde bunların gereğini yapabilecek durumdadır. Bunun Türkiye için bir risk oluşturmayacağını düşünüyoruz çünkü gerekçesi yok.”

Bu haber toplam 3854 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.