1. HABERLER

  2. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  3. Balat Sahili'nde tehlike bağıra bağıra geliyor!
Balat Sahili'nde tehlike bağıra bağıra geliyor!

Balat Sahili'nde tehlike bağıra bağıra geliyor!

Balat sahilinde, bisiklet yolunu da içine alan beton alanın aylar öncesinde çökmesi sonucu ortaya çıkan tehlikenin boyutu her geçen gün artıyor.

A+A-

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'nın haberine göre, sahil şeridinde bisiklet yolunu da içine alan beton alanın aylar öncesinde çöktüğü ve bölgedeki kırılmaların denizden yeşillik alana doğru derinleştiği belirtiliyor.

Boğazlıyan ayrıca haberinde, sahilin tamamen denize gömülmesinin an meselesi olduğunu ve tüm uyarılara rağmen hiçbir yetkilinin bu manzarayı görmediğini açıklıyor.

İBB’den cevap yok!

Birkaç gün önce Şikayet Hattı’na gelen “Balat sahili çöktü, birinin denize düşmesi an meselesi” mesajlarının ardından arkadaşlarımız soluğu Balat’ta aldı ve bu haber içinde yer alan kareleri çekti, çevre sakinleriyle, tekne çalışanlarıyla konuştu.

balatsahilitehlike-2.jpg

Sahildeki teknelerin çalışanları, “Geçen yazdan beri burası bu halde. Yaklaşık 10 aydır beton alan denize çökmüş durumda. Önce bir koruma bandı vardı fakat kırıldı. Şimdi, vatandaşın sahile girişini engelleyecek herhangi bir önlem yok. Çoluk çocuk buraya gelebilir. Yetkililer ne bekliyor? Betonun tamamıyle yıkılıp çocukların denize düşmesini mi? Birkaç ay önce biri denize düştü, teknelerde bulunanlar sayesinde kurtuldu” diyerek sahile müdahale edilmemesine isyan etti.

Elbette bu vahim tablo karşısında hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aradık, yetkililere sahilin fotoğraflarını bile gönderdik. “Niye müdahale edilmiyor?” diye sorduk. Günlerdir cevap yok... Dün arkadaşlarımız yine Balat’taydı ve herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol etti ama nafile...

balatsahilitehlike-1.jpg

Çocuklar düştü düşecek!

Sahilde balık-ekmek satan esnaf, “Hemen arkada park olduğu için burada çocuklar oynuyor. Çatlakları merak edip bakıyorlar, denize düşmelerinden korkuyoruz. Burası Suriyeli ailelerin de uğrak mekânı. Çoluk çocuk burada geziniyor. Nasıl oluyor da bunca zamandır çöken beton onarılmıyor?” diye isyanda...

Haber: Esra Boğazlıyan / Habertürk

Bu haber toplam 2846 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.