1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Balık Geçitleri ve Göçleri Çalıştayı" düzenleniyor
"Balık Geçitleri ve Göçleri Çalıştayı" düzenleniyor

"Balık Geçitleri ve Göçleri Çalıştayı" düzenleniyor

"Balık Geçitleri ve Göçleri Çalıştayı" 21-22 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

A+A-

Son yıllarda balıkları üreterek doğal ortamlarına salınması ve göçlerinin izlenmesi ile ilgili araştırmaya dayalı projeler bilim insanlarının ilgisini çekmeye başladı.

Yapılan çalışmalarda içsularda toplam 368 balık türü tespit edildi, bunlardan 153 tanesi endemik tür olarak kaydedildi, 5 türün ise tamamen ortadan kaybolduğu rapor edildi. Denizlerimizde ise 500’ün üzerinde balık türü tespit edildi. 

Konular bilimsel platformda tartışılacak

Gerçekleştirilecek bu çalıştay ile yapımı tamamlanmış ya da planlanan Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri'nin etkinlikleri, diğer ülkelerde yapılan uygulamalar, eksiklikler ve çözüm önerileri bilimsel bir platformda tartışılma olanağı bulacak.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından organize edilen bu çalıştay, konusunda uzman yerli ve yabancı bilim insanlarının katılımları ile gerçekleşecek.

Yapılacak olan çalıştayda başlıca; "balık geçitleri, barajlar ve hesler, balık göçleri, telemetri ve izleme teknikleri, can suyu, yetiştiricilik ve stok destekleme, mevzuat ve uygulamalar" konu başlıkları konuşulacak.

ViraHaber.com | Özel Haber

Bu haber toplam 3011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.