1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara müjde
Balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara müjde

Balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara müjde

Bakanlık, balıkçı gemisini avcılıktan çıkaran balıkçılara destek vereceğini açıkladı.

A+A-

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile "Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği"nin resmi gazete yayınlandığı bildirildi.

2016/40 tebliğ numarası ile yayınlanan "balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği"nde stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için 10 metre ve üzerindeki balıkçı gemisini kendi isteği ile avcılıktan çıkaran gemi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemler açıklandı.

Denizlerde avcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış ve ruhsat tezkeresi halen geçerli olan 10 metre ve üzerinde boy uzunluğuna sahip ve Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS)’de kayıtlı gemiler bu destekleme kampanyasından yararlanabilecek. 

İç sularda (göl, gölet, akarsu ve benzeri) faaliyet gösteren gemiler, yardımcı gemiler ile boy uzunluğu 10 metreden küçük gemiler ise destekleme kapsamı dışında bırakıldı.

Ayrıca, yasa dışı avcılık nedeniyle idari yaptırım uygulanarak ruhsat tezkeresi iptal durumunda olan gemiler ve üzerinde herhangi bir ipotek veya üçüncü kişi lehine bir hak olanlar ile ihtilaflı durumda olup adli makamlara intikal etmiş olan gemilerde destekleme kapsamı dışında kaldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı'dan açıklama

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, “Desteklemeden faydalanmak isteyen balıkçı gemi sahiplerinin 02 Aralık 2016 tarihine kadar aşağıda belirtilen belgeler ile il müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat için gerekli belgeler, desteklemeden faydalanmak isteyen balıkçı gemi sahiplerinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar ve desteklemeye ilişkin diğer detaylar aşağıda belirtilmiştir. İlgilenen üreticilerimizin son başvuru tarihi olan 02 Aralık 2016 tarihini kaçırmamaları önemle rica olunur. Kararın balıkçılarımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, bol bereketli bir av sezonu dilerim" dedi.

Müracaat için gerekli belgeler

Nail Kırmacı ayrıca şu bilgileri verdi: "Müracaat için gerekli belgeler: Tebliğ ekinde bulunan dilekçe. Balıkçı gemisinin sicil kayıtlarının bulunduğu liman başkanlığından alınacak, onaylı gemi kütük kayıt örneği, geminin birden fazla kişiye veya tüzel kişiliğe ait olması halinde, bu tebliğ kapsamında gemiye ait işlemleri yürütmek üzere gemi sahibi/sahipleri tarafından yetkilendirilen kişiye ait yetki belgesi, il müdürlüğünden alınacak, balıkçı gemisine ait bakanlık ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kayıtlarını birlikte gösteren SUBİS'ten alınan onaylı belge.” olması gerekmektedir.

Destekleme birim fiyatları ise şöyle: 10-20 metre 10 bin, 21-30 metre 15 bin, 31-34 metre 20 bin, 35-45 metre 30 bin, 46 ve üzeri metre 35 bin TL.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4806 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum