1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı
Balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı

Balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı

Av yasağının bitmesiyle “Vira Bismillah” diyebilmek için 1 Eylül’ü bekleyen balıkçılar, teknelerini, ağlarını ve diğer malzemelerini yeni sezona hazırladı.Av sezonundan umutlu olan balıkçılar, en çok palamut ve çinekop yakalamayı bekliyor.

A+A-

Balıkçılar av yasağının bitmesini bekliyor. Balık ava yasağının 1 Eylül’de bitmesiyle beraber balıkçılar Vira Bismillah diyerek balık avlamaya başlayabilecek. Balıkçılar balık sezonunun açılması öncesinde tekne ve ağlarını bakımdan geçirdi ve sezonnun açılmasına sayılı günler kala tüm hazırlıklarını yapmış durumda.

Balık yasağının bitmesine sayılı günler kaldı. Balıkçılık yaparak geçimini yapan binlerce vatandaş balık av yasağının bitmesini bekliyor. 1 Eylül tarihinde son bulacak balık avlama yasağı için tüm hazırlıkların şimdiden yapıldığı öğrenildi. Balıkçıların çoğu tekne, ağ ve balık avlamak için kullandıkları tüm malzemelerin son hazırlıklarını yapmış durumda ve balık sezonunun bitmesini bekliyor.

Balık avlama sezonunun başlayacağı 1 Eylül tarihinden önce bazı balıkçıların korsan olarak balık avladıkları öğrenildi. Ancak balık bolluğunun yaşanması ve balık türlerinin korunması nedeniyle balık av yasağı zamanlarında balık avlamanın balıkçıları zor durumda bıraktığı biliniyor.  Bu nedenle geçimini balıkçılık yaparak kazanan balıkçılar,  balık av yasağı sona ermeden kimsenin balık tutmamasını istediklerini dile getirdi.

 Balık tezgahları av yasağından sonra dolacak

Balık avlama yasağının sona ermesiyle balık tezgahları tekrar taze balıklarla dolacak. Balık bolluğunun geçen sene yaşandığını belirten balıkçılar, bu senede av yasağına uyulması nedeniyle balık bolluğunun olmasını beklediklerini ve tekne, ağ gibi tüm araç gereçlerin bakımını şimdiden yaptıklarını dile getirdiler. Balık avlamak için yasağın sona ermesini bekleyen balıkçılar, yeni balık sezonu için tüm hazırlıkları şimdiden yaptıklarını dile getirdi. 1 Eylül tarihinde tüm balıkçıların Vira Bismillah diyerek balık avlayacağı güne sayılı günler kaldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.