1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar sezon sonundan umutsuz
Balıkçılar sezon sonundan umutsuz

Balıkçılar sezon sonundan umutsuz

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Hava şartları uygun giderse çok bol olmasa da balık çeşitleri tezgahlarda yerini almaya devam edecek ancak beklentilerimiz bol miktarda avcılık olmayacağı yönünde" dedi.

A+A-

 Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Hava şartları uygun giderse çok bol olmasa da balık çeşitleri tezgahlarda yerine almaya devam edecek ancak beklentilerimiz bol miktarda avcılık olmayacağı yönünde" dedi. Ocak ayındaki kar yağışı ve olumsuz hava şartları sonucu balık avı miktarında istenilen düzeye ulaşılamadı. Arslan, denizlerde av yasağının sona ermesinden bu yana geçen dört aylık sürenin beklentileri tam olarak karşılamadığını söyledi. Ocak ayı itibarıyla bölgede kar yağışının etkili olduğunu anımsatan Arslan, "Tabi bu denizdeki teknelerin avlanmasına da biraz engel teşkil etti. Şu anda sularımızda hamsi avcılığı yapılmıyor, yapılsa bile çok az miktarda. Özellikle Doğu Karadeniz'de, az miktarda olduğu için tezgahlara pahalı yansıyor.

Bundan sonra hamsi bol çıkmayacak. Fiyatlar da 7-15 lira arasında olacak. Fiyatların daha da düşeceğini zannetmiyoruz" diye konuştu. Arslan, şubat ayı içerisinde hamsi avı miktarında değişim olmayacağını, tezgahlarda az miktarda hamsi olacağını söyledi.

Son iki ayda bölgede genellikle mezgit ve istavrit avcılığı beklediklerini kaydeden Arslan, "Mezgit için umutlu bir şey söyleyemiyoruz, av miktarlarında azalma var. Bu da normal bir şey, bu zamanlarda düşüş oluyor. İstavrite gelirsek o da geçtiğimiz yıllara oranla bu sene az çıktı, bundan sonra az miktarda çıkacağını umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, ilerleyen zamanlardaki av miktarına hava şartlarının da etki yapacağını ifade ederek, "Hava şartları uygun giderse çok bol olmasa da balık çeşitleri tezgahlarda yerine almaya devam edecek ancak beklentilerimiz bol miktarda avcılık olmayacağı yönünde" şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz bölgesinde şu anda faal bir avcılık olmadığını dile getiren Arslan, "Çok az miktarda tekne avcılık yapıyor. Onlar da az miktarda hamsi ve istavrit avlıyor. Avlanan balık teknelerin masrafını kurtarmadığı için bazı teknelerin nisan ayını beklemeden mart ayı ortalarında sezonu bitirecektir" ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.