1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılardan bakanlığa çağrı: Engelleyin!
Balıkçılardan bakanlığa çağrı: Engelleyin!

Balıkçılardan bakanlığa çağrı: Engelleyin!

Olta balıkçıları tarafından "Semt pazarlarında yavru balık satışı engellensin!" çağrısıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın hedefinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı var.

A+A-

Yaşar ÖZER / Vira Haber
 
Olta balıkçıları, yavru balık satışı ile ilgili başlattıkları imza kampanyası ile yetkililere çağrıda bulundu. "Semt pazarlarında yavru balık satışı engellensin!" başlığıyla insanların ilgisine sunulan kampanyanın açıklamasında, "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 33. maddesi; bu kanun ve ilgili diğer mevzuat ile getirilen yasakları uygulamakta, başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili personelini, ayrıca emniyet, jandarma, sahil güvenlik, Gümrük ve Orman Muhafaza memurları, belediye zabıtası, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini yetkili kılmıştır" ifadelerine yer verildi. Fakat buna rağmen tüm yurtta yavru balıkların satılmaya devam edildiği belirtilirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın oluşturduğu 174 ile paralel olarak 153 ve 150 gibi tüm şikayet merciilerini bu güne kadar sayısız kere değerlendirdik. Sonuç almaktan çok uzak olduğumuz bir yana, bizi en çok hırpalayan mevzuu Türkiye'nin dört bir köşesinde kurulan semt pazarlarında göz göre göre satılan yavru balıkların sorumluluğunu almaya kimsenin yanaşmamasıdır. Belediyeler zabıtaya, zabıtalar konuyu Bakanlık'a atmaktadır ve bu suretle kimse tezgahları denetlememekte, yağma olanca hızıyla devam etmektedir. Oysa mevzuat açık. Balığın avlanmasının koşullarını düzenleyen bir yasa, bu yasayı uygulamakla görevli sayısız kamu görevlisi var! Tüm noktalarda, tüm ticarethanelerde yavru balık satışının engellenmesi gerektiği talebimizi tekrar ederken, ülkemizin 300 bin noktasında kurulan semt pazarlarının denetlenerek, her birinde en az iki tezgahta karşımıza çıkan yavru balıkların satışının engellenmesine aciliyetle önem verilmesini istiyoruz. Orkinosun, uskumrunun sularını terk ettiği İstanbul'un lüfere ve palamuta veda etmesi an meselesi. Duruma duyarsız kalmayacağınıza güvenmek istiyoruz."

ViraHaber.com
Bu haber toplam 2213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.