1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Palamutlar göç yolunda, balıkçılar tetikte
Palamutlar göç yolunda, balıkçılar tetikte

Palamutlar göç yolunda, balıkçılar tetikte

Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdi Sarı, Karadeniz'de palamut sezonunun tamamlanmasıyla balığın göç yolculuğuna başladığını bildirdi. Denize açılan balıkçıların ağına takılan göç yolundaki palamutlar, balıkçıları sevindirdi.

A+A-

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su ürünlerinde genel av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den itibaren Karadeniz'de palamudun izini sürdüklerini ancak sezonun beklentileri karşılayamadığını söyledi. Hava şartlarının ve hamsi bolluğunun sezonu olumsuz etkilediğine dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Karadeniz'de çok güzel palamut sezonu geçirmiştik, balık o kadar çoktu ki tane fiyatı 50 kuruşa kadar düşmüştü. Palamut hamsiyle beslendiği için hamsi sezonu ise kötü geçmişti. Bu sene tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Hamsi bol, palamut yok. Hamsi sürüleri soğuk sulara çekildi ve geniş bir alana yayıldı. Palamut da onun peşinden gidince balıkçılar hayal kırıklığı yaşadı."

Sarı, Düzce'nin Akçakoca ilçesi ile Sinop tarafında palamut sezonunun diğer bölgelere göre daha verimli geçtiğini, tezgahlarda alıcısını bekleyen son palamutların da 15 ila 20 lira arasında satışa sunulduğunu anlattı.

"Balıkçılar göç yolundaki palamutların yolunu gözlüyor" diyen Sarı, şunları kaydetti: "Karadeniz'in en uç noktasına ulaşan palamutlar şu günlerde Akdeniz'e inmek üzere dönüş yolculuğuna başladı. Boğazdan geçerek sıcak sulara inecekler. Balıkçılar da son avlarını yapmak için geçiş güzergahlarında palamudun izini sürecek. Bu sezon gırgır tekneleriyle avlanan balıkçıların yüzü hamsiyle güldü, voli kayıkları ise palamudun azlığıyla üzüldü. Hava şartları ve hamsinin bolluğu sezonu etkiledi ama yapacak bir şey yok. Umutlarımızı seneye saklıyoruz."

Sarı, bu sezon palamut ve hamsinin dışında ağlara barbun, çinakop ve mezgit takıldığını ancak balık sezonunun genel olarak zayıf geçtiğini sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.