1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıklar azaldı, tezgahlar cep yakmaya başladı
Balıklar azaldı, tezgahlar cep yakmaya başladı

Balıklar azaldı, tezgahlar cep yakmaya başladı

Önceki sezonlara göre azalan balık, tezgahlardaki fiyatların yükselmesine neden oldu.

A+A-

Tezgahlarda; hamsinin kilosu 12, levrek ile çupranın kilosu 20, kalkanın kilosu 100 ve palamutun tanesi 25 liradan satılıyor.

Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli olduğu bu günlerde, denizlerde önceki sezonlara göre daha az balık çıkıyor. Bu durum, geçmişte çeşit çeşit balığın süslediği tezgahlardaki satışları da olumsuz etkiledi. Balık fiyatlarında ciddi oranda artış yaşandı. Vatandaşlar uygun fiyatta balık bulamakta zorlandı.

Hamsinin kilosu 12, kalkanın 100 lira

Denizlerde bu sene istenilen balığın çıkmadığını ifade eden balıkçı Erhan Gün, “Palamut, çinekop, lüfer ve kalkan istediğimiz gibi çıkmadı. Haliyle fiyatlara yansıdı. Balık ne kadar çok olursa, fiyat düşük oluyor. Balık olmayınca açık arttırmayla balık alıyoruz. Günlük olarak balık fiyatları değişiyor. Şu an hamsinin kilosu 12 lira. Levrek ve çupranın kilosu 20 lira. palamutun tanesi 25 lira. Ufak tekirler 20 lira kilosu. Kalkan balığının kilosu ise 100 lira civarında.” dedi.

‘Trol denizin anasını ağlatıyor'

Mal olmayınca ve balığa talep olunca fiyatların arttığını aktaran Sinan Sarıyaprak, “Trol balıkçılığının bu ülkeden kaldırılması lazım. Trol denizin anasını ağlatıyor. Denizi tarayıp, balık yuvalarını dağıtıyorlar. Önlem alınıyor ama yeterli değil.” diye konuştu.

‘Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı denizcilikten anlamaz'

Türkiye'nin 4 tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen denizcilik bakanlığının bulunmadığını söyleyen Cemal Çetin, “Sektör olarak Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na bağlıyız. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ne kadar anlar? Onu da bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Balığın az olması yüzünden fiyatların yüksek olduğunu vurgulayan Haşim Tekin, “Bu fiyatlar vatandaşa da yansıyor. Bu sene fiyatların yüksek olması sebebiyle balık yiyemedik.” şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.