1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Baltic Yachts’dan özel yapım foil yelkenli
Baltic Yachts’dan özel yapım foil yelkenli

Baltic Yachts’dan özel yapım foil yelkenli

Baltic Yachts, 43,3 metrelik özel üretim Baltic 142 Custom yelkenli karbon kompozit gövdeye sahip ve tek direkli olacak. İnşası devam eden yelkenlinin 2019’da sahibine teslim edilmesi planlanıyor.

A+A-

Finlandiya’daki  Baltic Yachts, 43,3 metrelik özel üretim yelkenlisinin özelliklerini kamuoyuyla paylaştı. Baltic 142 Custom isimli projenin yapımı devam ediyor ve 2019’da sahibine teslim edilmesi planlanıyor.

Karbon kompozit gövdeye sahip olacak olan tek direkli yelkenli, performans odaklı bir gezi yatı. Mühendisliği ve dış tasarımı Farr Yacht Design tarafından tamamlanan yelkenlinin iç mekan tasarımını ise, Lucio Micheletti tamamladı.

Toplamda 8 kişiye kadar misafir kapasitesi sunan yelkenli, gövdenin merkezinde yer alan tekne sahibi kamarasıyla birlikte 4 kamaralı iç düzene sahip olacak. Kokpitin üzerinden devam eden hard top biminiyle gölgelenen havuzluğu, bir tuşla yükselen camlar sayesinde ihtiyaç duyulduğunda iyice korunaklı hale gelebilecek. Tüm bu konfor odaklı niteliklerinin yanı sıra Baltic 142 Custom’ın en dikkat çekici özelliği ise foil yüzgeci.

En yeni nesil yelkencilik teknolojilerinin başında gelen foiling özelliği, Baltic 142 Custom’ı farklı kılıyor. Dinamik denge sistemi kapsamında tasarlanan bu yüzgeç, dünyaca ünlü yelkenci Sir Ben Ainslie’nin BAR Technologies şirketiyle birlikte geliştirildi. 9 metreye kadar uzanabilen yüzgeç, gövdenin içinden kayarak dışarıya çıkıyor ve yine bu şekilde kontra değiştirebiliyor.

Daha öncesinde küçük yatlarda denenmiş olan bu teknoloji, ilk kez büyük bir yelkenlide yer alıyor. Foiling teknolojisi sayesinde Baltic 142 Custom’ın, %5 ile 20 arasında maksimum süratinin daha fazla olması bekleniyor.

Rondal direk ve armayla donatılacak olan Baltic 142 Custom, kare ana yelkene sahip olacak. Yukarı kaldırılabilen salması sayesinde, su kesimi 6,5 metreden 3,8 metreye kadar indirgenebilecek. Yelkenlinin dikkat çeken bir diğer özelliği ise, Visedo/Cummins dizel elektrik motor ve itiş sistemine sahip olacak olması.

Vira Haber

Bu haber toplam 9034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.