1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. “Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Çalıştayı” düzenlendi
“Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Çalıştayı” düzenlendi

“Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Çalıştayı” düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bünyesinde “Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Çalıştayı” düzenledi.

A+A-

Çalıştaya Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma ve çevresinden denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Çalıştayda ilk olarak Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sarı denizin ve çalıştayın önemi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Sarı; “ Denizcilik Fakültesi olarak yaptığımız bu etkinlik bizim için büyük bir anlam taşıyor. Bandırma’nın Anadolu’da çok farklı bir yeri var. Birçok kişi haritada Bandırma’nın yerini belki bilmiyor olabilir ama Bandırma denilince akla ilk olarak deniz ve Denizcilik Fakültesi gelir. Bir an için gözlerimizi kapatalım ve deniz olmadığını düşünelim. Deniz yoksa hayat olmaz. Yaşadığımız oksijenin yüzde 90’ı denizler tarafında üretiliyor. Ayrıca deniz yoksa medeniyet de olmaz. Bugün yapılan birçok keşif denizler vasıtası ile yapılmıştır. Amerika kıtası gibi. Deniz yoksa iklim olmaz ve buna bağlı olarak da besin olamaz. Dolayısıyla denizler bilinenden çok daha fazla hayatımızda önemli arz ediyor. Dolayısıyla Denizcilik Fakültesi olarak sadece gemi adamı yetiştirmek dışında denizi korumak, bunu anlatmak gibi birçok sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. Bu düzenlemiş olduğumuz çalıştayda denizle ilgili konularda dünya nerede, biz neredeyiz bunu görmemiz gerekiyor. Bu sektörün öncü isimleri olarak sizin değerli görüşlerini almak bizim için büyük önem taşıyor.” dedi.

prof.-dr.-mustafa-sari.jpg

Çalıştayın açılış konuşmasını ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptı. Çalıştay sonunda elde edilen raporun Türkiye’ye deniz alanında önemli bir katkı sağlayacağını belirten Özdemir; “Arkadaşlarımız ekip olarak bu çalıştay için bir rapor hazırladı. Sizlerin de rapora katkısı ile Türkiye için bu alanda önemli bir veri kaynağ sağlanacağını düşünüyorum. Bu raporun kitap olarak da basılmasını planlıyoruz. Denizcilik Fakültemiz genç, aynı şekilde ekibimiz de genç. Bu ekibe yeni katılımlar olacaktır. Üniversite olarak Denizcilik Fakültesini önemsiyoruz. Türkiye de çok fazla Denizcilik Fakültesi yok, bu anlamda şanslıyız. Üniversite olarak Denizcilik Fakültemiz ile öne çıkabiliriz diye düşünüyorum. Tüm bu özverili çalışmalar sonunda Türkiye’nin sayılı fakültelerinden birini inşa edeceğimize inanıyorum. Bugün burada denizin önemini daha derinden anlamak için çalıştayımız gerçekleştiriliyor.” dedi.

Üniversite olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalara da önem verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir; “Yakın zamanda zamanda 5 tane uluslararası konferans ve kongre düzenleyeceğiz. Dolayasıyla uluslararası etkinliklere de hızlı bir şekilde başlamış olduk. Eğitim öğretim faaliyetlerin yanı sıra bu tür etkinlikler yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

prof.-dr.-suleyman-ozdemir.jpg

Çalıştayın açılışında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’da konuşma yaptı. Mirza; “Bandırmalılar olarak bu gelişmeler hayal ettiğimiz gelişmelerdi. Bugünlere ulaşmaktan mutluk duyuyoruz.  Bandırma coğrafi konumu itibari ile gelişmeye çok açık bir yer ve bunu değerlendirerek geleceğe taşımak istiyoruz. Elbette ki denizcilik fakültesinin gelişimi için önünde yapılması gereken çalışmalar var. Bu çalıştayı da bunların bir başlangıcı olarak görüyoruz. Biz Bandırma Belediyesi olarak zıpkın ile balık avlama yarışması düzenledik. Bu yarışma ile vermek istediğimiz bir mesaj vardı. Bu yarışmada gördük ki denizimiz çok güzel ve Bandırma balık çeşitliliği ile oldukça zengin konumda. Bu alanda yapılacak bilimsel çalışmalar büyük önem taşıyor. Bu toplantıyı, bilimi, üniversitemizi önemsiyoruz. Bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

bandirma-belediye-baskani-dursun-mirza.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu"nu sundu. Sunumun ardından denizcilik sektöründe paydaşların perspektifinden mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri katılımcılıkla ortaya konuldu.

Gün boyunca süren çalıştay sonunda ortaya konulan veriler, Bandırma ve Çevresi Deniz Sektör Raporu’na eklenip kalıcı bir yayın haline getirmek üzere kayıt altına alındı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.