1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Başbakan: Boğazdan geçen gemi sayısı 44 bine geriledi
Başbakan: Boğazdan geçen gemi sayısı 44 bine geriledi

Başbakan: Boğazdan geçen gemi sayısı 44 bine geriledi

Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği programında konuştu.

A+A-

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Yıldırım, "Rızkını denizden çıkarmayı bekleyen balıkçı esnafına fırtına, yağmur demeden deniz taşımacılığı yapan nakliyecilere, denizlerin güvenliği için denizleri evi bilen tüm denizcileri selam olsun" dedi.

Denizcilik aşkı ve sevgisi hiç eksilmedi...

Başbakan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde deniz ulaşımında görev aldım ve toplu taşımacılığın denize kaydırılmasında ciddi bir mesafe kaydettik. AK Parti hükümetleri olarak, son 14 yılda denizciliğe çok büyük önem verdik. Her zaman istikrarlı ve kuvvetli bir ekonomi için denizler vazgeçilmezdir. Denizcilik, sadece dünya için vazgeçilmez değil, denizcilik, denizci bir ülke olan Türkiye için de vazgeçilmezdir." ifadelerini kullandı.

Taşımacılığın en büyük payı: Denizcilik

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada; "2008'de başlayan ve halen devam eden küresel kriz en önce denizcilik sektörünü daha doğrusu taşımacılık sektörünü etkiledi. Taşımacılığın en büyük payını da bildiğiniz gibi denizcilik alıyor. Dünyanın 4'te 3'ü denizlerle kaplı, küresel taşımacılığın büyük bir kısmı da denizle gerçekleşiyor. Bir örnek vermek gerekirse İstanbul Boğazı'ndan 2007'de 55-56 binin üzerinde gemi geçerken bugün bu sayı 44 bine gerilemiş durumda. Bundan ne anlamamız gerekiyor? Küresel krizin etkileri hala devam ediyor. Dünyadaki büyüme maalesef istenen düzeyde değil. Dünya ekonomisi daralıyor." dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum