1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Başbakan'dan Kabotaj mesajı
Başbakan'dan Kabotaj mesajı

Başbakan'dan Kabotaj mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunun, denizcilik açısından da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip Türkiye'nin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunun, denizcilik açısından da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kabotaj Kanunu'nun kabulünün genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarındaki en önemli başarılarından biri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye'nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti:

 ''Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.

Denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması hükümetimizin öncelikleri arasındadır.

Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız.

Hükümet olarak bu anlayışla denizcilik alanındaki çalışmalarımıza ve sektörün değerli temsilcilerinin gayretlerini desteklemeye devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''

 

AA

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.