1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bayrak tartışması inandırıcı değil"
"Bayrak tartışması inandırıcı değil"

"Bayrak tartışması inandırıcı değil"

Yıldırım, TCDD Bandırma Limanı işletme hakkı devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesinin imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

Yıldırım, Rixos Otel'de düzenlenen TCDD Bandırma Limanı işletme hakkı devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesinin imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    

Bakan Yıldırım, Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisinin Komor Adaları bayrağı taşıdığının hatırlatılarak, ''Gemiye ilişkin Türkiye'nin İsrail'e uluslararası hukuk alanında dava açmasının söz konusu olmayacağı doğru mu'' sorusunu şöyle yanıtladı:

   

 ''Bunlar tamamen konuyu amacından saptırmaya yönelik gayretlerdir. Burada uyanık olmamız lazım. Her ne kadar gemi Komor Adaları bayraklı olsa bile gemi üzerindeki 600'e yakın yolcu, 29 mürettebatın büyük bir kısmı Türk vatandaşı. Hayatını kaybedenlerin tamamı, yaralıların büyük bir kısmı Türk vatandaşı. Bunun dışında 32 milletten de insan var o gemide. Şu asla ve asla unutulmamalıdır; bu olay, uluslararası sularda, İsrail'in hükümranlık alanının dışında meydana gelmiş bir deniz haydutluğu olayıdır. Bu olayı kimse saklayamaz, başka bir amaca yönlendiremez, olay bu kadar açıktır. Şimdi bütün bunları bırakıp işi bayrak tartışmasına getirmek çok inandırıcı değildir.''

   

İsrail'in gemileri ne zaman teslim edeceğinin sorulması üzerine de Yıldırım, İsrail'in 6 gemiyi alıkoyduğunu ve bununla ilgili bayrak devletinin (Komor) gerekli girişimleri yerine getirdiğini bildirdi. Yıldırım, ''Uluslararası sularda, uluslararası deniz hukuku ihlal edilmiştir. Gemide bulunan vatandaşlarımız şehit edilmiştir, yaralanan vatandaşlarımız var. Bu tamamen uluslararası deniz hukukuna aykırı bir deniz haydutluğu faaliyetidir. Bu yönüyle biz ilgileniyoruz ve bu konuda da uluslararası işbirliğini önemsiyoruz'' dedi.

    

 

AA

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.