1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı?
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı?

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşlar tarafından merak edilen köprü ve otoyolların bayramda geçiş ücretlerinin ne olacağı sorusuna yanıt verdi.

A+A-

Bakan Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından itibaren, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacağını belirtirken, yap işlet devret modeliyle yaptırılan ve özel sektörün çalıştırdığı tünel, köprü ve otoyolların ücretsiz uygulama haricinde tutulacağını ifade etti.

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'nden geçişlerde uyarı sisteminin olmaması nedeniyle kesilen cezalara ilişkin olarak da, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan düzenlenmeyle SMS ile uyarı sisteminin çalıştığını, ancak Avrasya Tüneli'nde SMS uyarısının iletilemediğini ve bunun da sıkıntılara sebep olduğunu belirtti.

Arslan, "Vatandaşımızın 'kaçak' geçmiş demeyelim de HGS'sinde yeteri kadar bakiye yokken geçmesi ve bunu çok fazla tekrarlaması sonucunda, şimdi bildirimler yapılınca gördük ki çok ciddi rakamlara erişmiş durumda. Dolayısıyla bu SMS bildiriminin Avrasya Tüneli'ndeki sistemde de olmasıyla ilgili işlemler tamamlandı. 9 Haziran itibariyle oradan geçen misafirlerimize, sürücülerimize artık SMS gidiyor" dedi.

Vira Haber Merkezi / ViraHaber.com

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.