1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÖZATA TERSANESİ

  4. Belçikalı gemi inşa öğrencileri Özata Tersanesi'ni ziyaret etti
Belçikalı gemi inşa öğrencileri Özata Tersanesi'ni ziyaret etti

Belçikalı gemi inşa öğrencileri Özata Tersanesi'ni ziyaret etti

GESAD tarafından organize edilen gezi kapsamında Belçika Université Catholique De Louvain üniversitesinden 18 Gemi İnşa ve İnşaat Mühendisliği öğrencisi Özata Tersanesi'ni ziyaret etti.

A+A-

Belçika İstanbul Konsolosluğu’nun girişimleri ve ricası üzerine Gemi Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen ve ÖZATA Tersanesinin ev sahipliği yaptığı  gezi kapsamında  Belçika Université Catholique De Louvain üniversitesinden 18 Gemi İnşa ve İnşaat Mühendisliği öğrencisi, 1 Profesör (Kafile Başkanı Prof. Pierre Latteur )ve 2 asistandan oluşan grup ÖZATA Tersanesini ziyaret ederek ,Gemi İnşa’da infüzyon uygulamalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Kısa bir İstanbul turunun ardından Prof. Pierre Latteur’un başkanlığındaki kafile saat 15:30 civarında ÖZATA Tersanesine ulaştı. Güvenlik brifinginin ardından görevli mühendisler eşliğinde Karbon Komposit malzemenin yapısı ve kullanımı  , ahşap kalıpların oluşturulması, birleştirme işlemi gibi bir çok  uygulamayı yerinde görme ve bilgi alma fırsatı edinen öğrenciler , ÖZATA Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven’le hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kafile Başkanı Prof. Pierre Latteur , kendilerine ev sahipiliği yapan Özdemir Ataseven’e Türkçe teşekkür ederek, başarılarının  ülke sınırlarını aştığını ve kendilerini mutlaka üniversitelerinde ağırlamak istediklerini , belirterek kendisinin  genç mühendisler ve girişimci gençler için mükemmel bir rol model  olduğunu ifade etti. Prof.Pierre Latteur’un Fransız aksanlı Türkçesi çok takdir toplamasının yanısıra oldukça keyifli anlar yaşanmasına neden oldu. ÖZATA kantininde çay,kahve ikramının ardından konuk grup İstanbul Projesi kapsamında çelik uygulama sahasını gezerek geziyi sonlandırdı.

Yalova GİOSB’un ayak sesleri

Konuyla ilgili açıklama yapan GESAD Başkanı Ziya Gökalp “Université Catholique De Louvain Üniversitesi’nin Yalova’ya gerçekleştirdiği ziyaret , Yalova’nın yakın geleceği için ayrı bir anlam taşıyor. Kurulması çeşitli nedenlerle aksatılan Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi , kurucusu Gemi Sanayicileri Derneği tarafından orgnize edilen gezi ,şehrin bir cazibe merkezi haline getirilmesi,yatırımcı ilgisinin Yalova’ya çekilerek işsizlik sorununun çözülmesi  üniversite –Sanayi işbirliği içinde teknik yeterlilik  ve işgücünün uyum içinde  sürsürülebilir bir gelişimi tesis etmesi açısından hayati değere sahip. Gemi Sanayicileri Derneği 2009 yılından beri Avrupa’nın tüm denizcilik unsurlarını tek çatı altında birleştiren ve bünyesinde VDMA,NORSK Industry gibi sanayi örgütleri ve Fincantieri gibi güçlü Gemi Sanayici firmaların bulunduğu  Sea Europe üyesi olmasının yanısıra Asya daki gelişiminde içinde olmak ve ortak iş imkanları yaratmak adına 2012 de KAOPE (Kore Offshore) girişimcileri Derneği ile de bir ortak çalışma mutabakatı imzalayarak Türk Denizciliği’nin gelişimi ve Türk Sanayicisinin yeni iş alanları ve ortamları tesis etmesinde yardımcı ve öncü rol oynuyor. Bu bağlamda Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin sonuçlandırılması sonrasında Yalova ‘nın bambaşka bir gelişim ve büyümenin merkezi olması  çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulana kadar mola dahi vermeyeceğiz. Gündemimiz ,mesaimiz ,uğraşımız tektir. “ dedi.

8888-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.