1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Belediyeler küresel ısınmayı durdurabilir
Belediyeler küresel ısınmayı durdurabilir

Belediyeler küresel ısınmayı durdurabilir

Schneider Electric’in Global CEO’su Jean-Pascal Tricoire, “Kentleri karbondan kurtarırsak, dünyanın geleceğini kurtarırız" dedi.

A+A-

Enerji verimliliği alanında önemli projelere imza atan Schneider Electric’in Global CEO’su Jean-Pascal Tricoire, belediyelerin küresel ısınmanın önüne geçebileceklerini açıkladı. Tricoire, küresel ısınmanın en önemli nedenleri arasında olan karbon salımının yüzde 80’inin kentlerden kaynaklandığını vurguladı.

Akıllı şehirler sayesinde yeni bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu ifade eden Tricoire, “Dünyanın bütün belediye başkanları, birleşin. Çünkü kentleri karbondan kurtarırsak, dünyamızın geleceğini kurtarırız” dedi.

Tricoire, dünyada 1.2 milyar kişinin elektriksiz yaşadığını ve 1 milyar insanın sürdürülebilir bir enerji kaynağına erişemediğine dikkat çekerek geleceğin en önemli sorununun enerjinin verimli kullanılması olduğunu ifade etti. Schneider Electric, 40 ülkeden basın, kamu ve özel sektör temsilcisi bine yakın düşünce önderinin katılımıyla Paris’te düzenlediği İnovasyon
Zirvesi’nde enerji verimliliğine hizmet eden teknolojileri tanıttı.

Zirvede konuşan Tricoire, 2050’de şehirlerde 2.5 milyar insanın yaşıyor olacağını vurguladı. Kentlerde karbonu bitirme konusunda çözüm üretmek için insanlığın elini çabuk tutması gerektiğini kaydetti.

Tricoire, Fransa dahil birçok ülkede binaların yüzde 50’sinin kamu mülkiyetinde olduğunu belirterek, “Bu bina parkının enerji tüketimi ve yönetimi konusunda çok verimli olduğunu söyleyemem. Kamu önce kendi binalarını dönüştürerek, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konusunda örnek olmalı” diye konuştu.

Ekomik değil, politik sorun

Küresel ısınmanın önüne geçmek için karbonun fiyatlanması talebinin arttığını belirten Tricoire, hükümetlerin süreci akılcı çözümlerle yönetmesi gerektiğini, belirterek, “Bu sorun ekonomik değil, politik bir mesele” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.