1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Birgül Erken "Sofya Cup" kupasını kazandı
Birgül Erken "Sofya Cup" kupasını kazandı

Birgül Erken "Sofya Cup" kupasını kazandı

Sofya’da düzenlenen Serbest Dalış Kupası’nda milli sporcumuz olan Birgül Erken, bir altın bir gümüş madalya alarak kombine puanıyla kadınlar şampiyonu olarak "Sofya Cup" kupasını kazandı.

A+A-

Hırvatisyan, Yunanistan Bulgaristan Çek Cumhuriyeti ve Romanya’nın dünya çapında ünlü elit sporcularının katıldığı yarışmada tek Türk sporcu Birgül Erken’in üstünlüğü ilk iki yarışmada kanıtlandı.

Üçüncü gün yarışmalarına katılmasına gerek kalmadan kupayı hak ettiği ilan edildi. Sporcu bu sayede İstanbul’daki Marmara Avcıları Büyük Buluşması'ndaki etkinliğe katılabildi. Pazar günü yapılan yarışmalar sonucu şampiyon kadın açıklandı; ancak ödül törenine kalamayacağı için sporcunun kupasını organizasyon tarafından önceden vermeye karar verildi. Bu ayrıcalık sayesinde sualtı camiası ile buluşan Birgül Erken, İstanbul Miracle Asia Otel’deki Sharksub Standında camia ile buluştu.

Yurdışında yapılan bu yarışmalara özel kupalara katılmak sureti ile yarışma tecrübesinin arttığını bu sayede eksiklerini görüp elit sporcuların yarıştığı organizasyonlarda kendini mihenge vurup asıl yarışmalarımızdaki derecelerimizi arttırmayı hedeflediğini bu yarışmaların tüm masraflarını kendisinin karşıladığını belirten milli sporcumuz, acil olarak sponsora ihtiyaç duyduğunu ekledi.

Gerek derinlik için gidilen antrenman kamplarımı gerekse bu tür özel deneyimleri elde etmek için komşu ülkelerdeki serbest dalış müsabakalarına katılarak daha da çok tecrübe edinilmesi gerekliliğinin altını çizen milli sporcu; bu sayede daha da derinlere inebileceğini ve ülkesi ve bayrağını daha yücelere taşıyacığını belirtti.

Kaynak: Sualtı Gazetesi

Bu haber toplam 3130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum