1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Boğazda 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara yakalandı
Boğazda 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara yakalandı

Boğazda 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara yakalandı

Ticari gemiye yönelik yapılan kaçak sigara operasyonunda Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri başarısını ortaya koydu.

A+A-

7113210 IMO numaralı ve Sierra-Leone bayraklı M/V PETR isimli genel kargo geminin sigara kaçakçılığı faaliyetinde bulunacağına dair alınan istihbarı bilgisi neticesinde bahse konu gemi Sahil Güvenlik birimlerince bir hafta süreyle takip edildi.

3 Kasım 2016 tarihinde akşam 22.00 sularında küçük bir balıkçı teknesinin gemiye yanaşarak malzeme transferi yaptığını tespit eden Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Karaburun kuzeyinde Sahil Güvenlik botlarınca operasyon başlattı.

petr-kacak-sigara-operasyon-1.jpeg

İlk kaçak sigaralar balıkçı teknesinde bulundu

‘’Enver Yılmaz’’ isimli balıkçı teknesini 500 box (250000 paket) sigara ile yakalayan sahil güvenlik yetkilileri, M/V PETR isimli genel kargo gemisini de Büyükdere Sahil Güvenlik iskelesine Cumhuriyet Savcısı talimatıyla aborda ettirdi.

petr-kacak-sigara-operasyon-2.jpeg

Yapılan operasyonda büyük parti ise ticaret gemisindeydi

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Müdürlüğü birimleri ile ortak yapılan arama neticesinde gemi ambarlarında 1700 box (850000 paket) kaçak sigara tespit edildi.

‘’Enver Yılmaz’’ isimli Türk balıkçı teknesindeki 6 Türk personel ile M/V PETR isimli genel kargo gemisindeki 10 mürettebat (1 Rus, 3 Azeri, 6 Ukrayna) hakkında adli işlemlere devam ediliyor.

petr-kacak-sigara-operasyon-3.jpeg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6940 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.