1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Boot Düsseldorf 2017" güçlü bir rüzgâr gibiydi
"Boot Düsseldorf 2017" güçlü bir rüzgâr gibiydi

"Boot Düsseldorf 2017" güçlü bir rüzgâr gibiydi

İngilizce yayımlanan Vira Yayın Grubu’nun uluslararası gazetesi VİRA MARITIME, başarıyla tamamlanan Boot Düsseldorf’u medya partneri olarak izledi ve tüm organizasyonları okuyucularına canlı yayınlarla aktardı.

A+A-

Elif Mutlu / Vira Haber

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 21-29 Ocak tarihlerinde düzenlenen Boot Düsseldorf Uluslararası Yat Fuarı, 70 ülkeden 1.800'den fazla katılımcıyla güçlü bir sinerjiye imza attı. Türkiye’den medya partneri olarak katılan tek yayın olan VİRAMARITIME gazetesinin canlı yayınlarla izlediği bu büyük organizasyon, 17 salonu ve heyecan verici atmosferiyle 2017 için muazzam bir başlangıç ​​oldu.

bootdusseldorf_1.jpg

Denizcilik sektörünün hemen hemen tüm segmentlerinin mükemmel satış rakamları elde ettiği fuara, Türkiye’den 30'u Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) işbirliği ile 8'i ise bireysel olmak üzere toplam 38 dernek, kuruluş ve firma katıldı. Tam 1 550 ultra lüks yatın sergilendiği fuarda tanınmış yat üreticileri yeni yatlarının dünya prömiyerlerini ilk kez bu fuarda gerçekleştirdi. Fuarda ayrıca, dalış turizmi ve su sporları ürünleriyle, ihtişamlı su sporu gösterileri büyük ilgi gördü.

bootdusseldorf_2.jpg

Lüks yatlara talep arttı

Fuarda motorlu tekne segmentinin yakaladığı satış rakamları, tekne sporuna artan ilgiyi teyit eder nitelikteydi. Alman Su Sporları Endüstrisi Birliği (BVWW) Direktörü Jürgen Tracht’ın açıklamalarına göre 80.000 Avro'ya varan motorlu tekneler en iyi satış rakamlarını gördü. Lüks yatlara olan talep ise her zamankinden daha fazlaydı.

bootdusseldorf_3.jpg

Gelecek yıl lüks segmentteki katılımcılarda artış beklediğini ifade eden Trach "Bu yıl fuarı dışarıdan izleyen tersaneler, uluslararası pazarda rekabet edebilmenin yolunun Boot Düsseldorf’a katılmaktan geçtiğini fark ettiler,” dedi.

bootdusseldorf_4.jpg

İsveç yelkenli yat üreticisi Hallberg-Rassy'den Magnus Rassy ise "Düsseldorf'tan çok memnun kaldık” derken,  Fransız endüstri devi Jeanneau / Prestige'den Martin Schemkes izlenimlerini "Fuarın altyapısı ve ziyaretçilerin kalitesi mükemmeldi. Dolayısıyla çok sayıda tekne sattık. 2018'de yeni Düsseldorf buluşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz,” diye ifade etti.

Dünyanın karada düzenlenen en büyük denizcilik fuarı olan Boot Düsseldorf, gelecek sene 20-28 Ocak 2018 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

bootdusseldorf_5.jpg

ViraHaber.com | ÖZEL Haber

Bu haber toplam 3170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.