1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Borusan 850 kişiye iş kapısı açtı
Borusan 850 kişiye iş kapısı açtı

Borusan 850 kişiye iş kapısı açtı

Borusan Holding, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla dün lojistik, enerji ve çelik sektöründe 3 yatırımı hizmete sokarken, bir üretim tesisinin de temelini attı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, toplam 450 milyon dolarlık bu yatırımla

A+A-

Lojistik, çelik ve enerji sektöründe 3 önemli yatırımı tamamlayan Borusan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yatırımlarının açılışını yaptı, bir üretim tesisinin de temelini attı. Toplam değerleri 450 milyon dolar olan bu yatırımlar Borusan Grubu’nda toplam 850 kişilik yeni istihdam yarattı. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, “Bu yatırımlar, Türkiye için de ciddi bir istihdam, endüstriyel katma değer ve küresel rekabet gücü anlamına geliyor” dedi.

Üretim tesisi temeli

Borusan Gemlik Yerleşkesi’nde düzenlenen törende 100 milyon dolar düzeyinde yatırımla yenilenen ve kapasitesi iki kat artan Borusan Limanı hizmete girdi. Liman, hem fiziki şartları hem de ekipman parkıyla 10 bin TEU kapasiteli dev konteyner gemilerine de hizmet verebilir konuma geldi. Yatırım sonucunda Borusan Lojistik, 5 milyon ton genel kargo, 400 bin TEU konteyner ve 250 bin araç elleçleme kapasitesine ulaşarak, 1400 metre yanaşma yeri ve 280 bin metrekarelik gümrüklü ve 80 bin metrekarelik gümrüksüz terminal sahasına sahip oldu. Yatırım kapsamında 15 milyon Euro değerinde altı liman vincinin alımı da gerçekleştirildi.

Enerji yatırımı

Açılışta hizmete giren 120 milyon dolarlık Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santralı’nın bünyesinde her biri 3 MW kapasiteye sahip 20 rüzgar türbini yer alıyor. Borusan Enerji, Alman ortağı EnBW ile birlikte, sürdürülebilir enerji alanına 10 yılda 3 milyar dolar yatırım yaparak enerji sektöründe en büyük 10 oyuncusu arasında yer almayı hedefliyor. Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW ile ortak olarak enerji sektörüne giren Borusan’ın gelecek 2 yılda, 1000 MW’lık yatırım hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişilik istihdam yaratacağı belirtildi.

Yeni tesis temeli atıldı

Dün hizmete giren 3’ncü yatırım ise 140 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Borçelik’in üretim kapasitesini yüzde 50 artırarak 1.5 milyon tona çıkaran 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı oldu. Galvanizleme kapasitesi ise 900 bin tona ulaştı. Aynı törenle, Borusan Mannesmann Boru’nun (BMB) 90 milyon dolara mal olması beklenen yeni üretim tesislerinin de temeli atıldı. Yıllık 250 bin ton üretim kapasitesine sahip bu yeni tesis, petrol ve gaz hatlarında kullanılacak büyük çaplı hat borularının üretimini gerçekleştirecek.

Türkiye’ye güvenin kanıtı

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık Borusan’ın krize rağmen ortaklarıyla birlikte hiçbir zaman yatırım programlarını aksatmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Borusan, Türkiye’nin geleceğine güvenen ve en ağır kriz koşullarında bile yatırımlarını sürdüren bir gruptur. Üçünün resmi açılışını bugün gerçekleştirdiğimiz 4 önemli yatırımımız da bu güvenin en somut kanıtıdır. Kriz döneminde ortaklarımız EnBW, ArcelorMittal ve Salzgitter Mannesmann ile birlikte yatırımlarımızı başarıyla sürdürdüğümüz için gururluyuz. Bu yatırımlar, Türkiye için de ciddi bir istihdam, endüstriyel katma değer ve küresel rekabet gücü anlamına geliyor.”

23 açılış birden yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün öğlen saatlerinde gittiği Bursa’da, Borusan yatırımlarının açılışından önce Atatürk Kongre Merkezi ile birlikte 23 tesisin ve Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu’nun açılışını toplu olarak birlikte yaptı. Dünkü açılış trafiği şöyle gelişti:

774 konutun bulunduğu TOKİ Akçağlayan Bahçelievler Uygulaması’nı hizmete soktu.

Marmarabirlik’in 13 bin ton zeytin ve 4 bin ton zeytinyağı depolama kapasitesine sahip lisanslı deposu açıldı.

Sırameşeler Sevgi Evleri’nin açılışı Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’la birlikte gerçekleşti.

Erdoğan, 20 okulun açılışını, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun hazır bulunduğu Yıldırım Hasan Öztimür İlköğretim Okulunu hizmete sokarak gerçekleştirdi.

Açılışlardan sonra TOKİ tarafından yaptırılan Hamitler, Orhangazi ve Akçağlayan konutlarının anahtar teslimine geçildi. Toplam 2 bin 775 konuttan oluşan proje kapsamında bazı ailelere anahtarları verildi.

Erdoğan, Durmazlar Holding tarafından Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi’nde yaptırılan Ali Durmaz Makine Mühendisliği Bölümü binasının açılış törenine katıldı.

Erdoğan’a Bursaspor’dan şampiyonluk forması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nin açılışından sonra Turkcell Süper Ligi Şampiyonu Bursaspor’un Özlüce’deki tesislerini ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ı tesise gelişinde Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve yeşil- beyazlı takımın başarılı forveti Sercan Yıldırım karşıladı. Erdoğan ve Bursaspor temsilcileri şampiyonluk kupası önünde poz verdi. Başbakan Erdoğan’a, üzerinde ‘İnandık, başardık’ yazılı tişört ile ‘Recep Tayyip Erdoğan 16’ yazılı forma hediye edildi. Erdoğan, 43 bin kişilik yeni bir stadı bir buçuk yıl içerisinde Bursa’ya kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

BTSO, mesleki eğitime 20 milyon lira harcıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Mesleki Eğitim Kampüsü’nün temel atma törenine telekonferansla katıldı. BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü, bir yılda tamamlanacak ve 20 milyon liraya mal olacak. Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısına çözüm getirmek için tasarlanan kampüs, 27 bin 500 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 80 bin metrekareye inşa edilecek. Kampüste, motorlu araç teknolojilerinden endüstriyel otomasyona, elektrik-elektronikten turizme kadar 3 bin öğrenci eğitim görecek. BTSO Başkanı Celal Sönmez, eğitim sistemine 4 okul, ULUTEK ve BUTGEM gibi önemli kurumlar kazandırdıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Hürriyet-AA

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.