1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. BOTAŞ’ın Hatay’daki FSRU tesisi Kasımda hizmette
BOTAŞ’ın Hatay’daki FSRU tesisi Kasımda hizmette

BOTAŞ’ın Hatay’daki FSRU tesisi Kasımda hizmette

BOTAŞ, Hatay Dörtyol yakınlarında yeni bir sıvılaştırılmış doğalgaz depolama ve gazlaştırma (FSRU) tesisini kasım ayında hizmete sokacak. 

A+A-

Türkiye, doğalgaz arz güvenliğini garanti almaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda BOTAŞ, Türkiye’nin Doğu Akdeniz kıyılarında devreye alınacak yeni bir FSRU tesisi ni Kasım aında hizmete sokacak. Tesis için BOTAŞ Japon Mitsui LNG ile geçtiğimiz eylül ayı sonunda anlaşma imzaladı.

Türkiye’nin ikinci FSRU terminali olan Hatay Dörtyol tesisi için Japon Mitsui LNG ile anlaşma imzalanan gemi 345 metre boyunda ve 263 bin metreküplük LNG depolama kapasitesine sahip. Bu kapasite 167 milyon metreküplük gazın her an şebekeye aktarılmaya hazır halde tutabileceği anlamında. Botaş Hatay Dörtyol FSRU tesisleri Türkiye’nin doğalgaz sistemine günlük 21 milyon metreküpe kadar gaz basabilecek.

LNG Terminali depolama lisansı başvurularında son gün 1 Kasım

Öte yandan Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kurulacak olan yüzen LNG terminali için depolama lisans başvuruları 1 Kasım 2017 tarihine kadar yapılabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Hatay ili Dörtyol ilçesinde kurulacak olan sıvılaştırılmış doğal Gaz (LNG) Terminali (Yüzen LNG Terminali) için başvuruda bulunuldu.

Açıklamaya göre, 01/11/2017 tarihi mesai saati bitimine kadar duyuruya konu yerde faaliyet göstermek isteyen tüzel kişilerin Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde depolama lisans başvurusunda bulunması gerekiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6741 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.