1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bozkırda Denizcilik Bayramı
Bozkırda Denizcilik Bayramı

Bozkırda Denizcilik Bayramı

İç Anadolu'nun ve bozkır ikliminin tam ortasında olan Kırşehir'de, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlanacak.

A+A-

İç Anadolu'nun ve bozkır ikliminin tam ortasında olan Kırşehir'de, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlanacak. Geçen yıl Kırşehir'de Hirfanlı Baraj Gölü'nde ve Elazığ'da Hazar Gölü'nde yapılan kutlamalar, bu yıl yine 3 Temmuz'da Hirfanlı Baraj Gölü'nde gerçekleştirilecek.

İç Anadolu Bölgesi'nin denizi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj Gölü'nde yapılacak olan ve çeşitli etkinliklere sahne olacak kutlamalara, yoğun katılımın olması bekleniyor.

Kutlamaların yapılacağı alan olan Hirfanlı Baraj Gölü'nün; 75 kilometre uzunluğu, 15 kilometre genişliği, yer yer 70 metreye varan derinliği ve içindeki adaları ile su sporları açısından çok önemli bir merkez olması dikkat çekiyor. 50 bin dönüm arazisi 'Turizm Alanı' olarak ilan edilen Hirfanlı; Ankara merkeze 140, Şereflikoçhisar'a 50, Kırşehir'e ise 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Başta, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı olmak üzere, Türkiye Yelken Federasyonu, Amatör Denizcilik Federasyonu, Kırşehir Valiliği, Kaman Kaymakamlığı, Kırşehir Belediyesi ve Kaman Belediyesi, birçok yelken kulübü tarafından desteklenecek olan programa, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da katılacak.

Yapılacak olan Denizcilik Bayramı etkinlikleri saat 15.00'de başlayacak. Protokol konuşmalarının ardından saat 16.00 ve 20.00 saatleri arasında yelken, kano, kürek yarışları, su sporları gösterisi, üzme yarışları yapılacak. Yarışmaların ardından kutlamalar Mirkelam ve Kargo'nun vereceği konserle son bulacak. Öte yandan, kutlamalara katılacak olan konuklar için hem Kırşehir'den hem de Ankara'dan ulaşım imkânı için araçların kalkacağı öğrenildi.

Hirfanlı Baraj tesislerindeki Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ile ilgili bilgi veren Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, kutlamaların geçen yıllara oranla daha etkili ve güzel geçmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını kaydetti.

Vali Erden, "3 Temmuz Cumartesi günü İç Anadolu'nun dinlenme merkezi olan Hirfanlı Baraj Gölü'nde Denizcilik Bayramı'nı kutlayacağız. Ülkemizin değişik yerlerinden gelen sporcuların katılacağı kutlamalarda çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Özellikle gençlerimize deniz sevgisini ve su sporlarını sevdirmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Ayrıca, kutlamalara spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Erden, son olarak kutlamalara tüm Kırşehir halkının davetli olduğunu söyledi.

 

Dikkathaber

Bu haber toplam 1047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.