1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. BP görmezden gelmiş
BP görmezden gelmiş

BP görmezden gelmiş

Petrol platformu çökmeden önce burada çalışmış olan bir işçi: Deniz dibindeki kuyuyu acil durumlarda tıkayacak cihazda kazadan önce bir sorun tespit ettim fakat şirket beni dinlemedi

A+A-

BBC'nin haberine göre Tyrone Benton adlı işçi, Deepwater Horizon'da sualtında kullanılan robot aygıtlardan sorumluydu. Benton, patlamadan haftalar önce yaptığı denetleme sırasında kilit önemdeki acil önlem cihazının iki kontrol tankından birinde sızıntı tespit ettiğini ifade etti. Amirlerinin bu gelişmeyi o zaman BP'ye e-mail ile bildirdiğini söyleyen Tyrone Benton, platformun sahibi olan Transocean şirketinin de haberdar edildiğini belirtti. Kontrol tankının tamir edilebilmesi için platformdaki sondaj çalışmasının geçici olarak durdurulması gerektiğini anlatan Tryone Benton, ''Bu olasılık BP'ye pahalıya mal olacaktı. Bu yüzden kontrol tankını tamir etmeden kapattılar'' diye konuştu. BP, nisan ayında Deepwater Horizon'ın işletimine günde yaklaşık yarım milyon dolar harcıyordu.

Striptizciler De Mağdur Oldu

Yaklaşık 2 aydır devam eden petrol sızıntısı nedeniyle zor gürler geçiren BP'nin başı bu kez de bölgedeki striptizcilerle dertte. Sızıntı yüzünden bölgede balık avı yasaklanırken, 2 aydır balıkçılar da belirli bir kazançları olmadığı için, striptiz kulüplerine uğramaz oldu. Bunu fırsat bilen striptizciler de BP'den tazminat talebinde bulundu. 64 bin kişinin tazminat için BP'nin bugüne kadar kaza mağdurlarına ödediği tutar 100 milyon doları aşarken, şirketin toplam zararın 50 milyar doları aşacağını gösteren bir araştırma yaptığı ortaya çıktı. Buna göre BP, bu tutarın 20 milyar dolarını varlıklarının satışından, 20 milyar dolarını kredilerden, 10 milyar dolarını ise hisse senedi satışından bulmayı planlıyor.

İngiliz kilisesi BP hisselerini satıyor

BP'nİn yarnattığı çevre felaketi başta çevreceler olmak üzere bütün dünyanın tepkisini çekerken İngiltere Kilisesi de elinde bulunan BP hisselerini satmayı düşünüyor. Kilise, BP hisselerini ellerinde bulundurmalarının etik açıdan doğru olmadığını savunurken, kilisenin elindeki hisselerin değeri yaklaşık 2009 yılındaki 'Yıllık Rapor'a göre 135 milyon dolar civarında. İşte rapora göre İngiltere kilisesinin elindeki en değerli 5 hisse:

- HSBC 141 milyon dolar

- BP 135 milyon dolar

- Shell 122 milyon dolar

- Vodafone 102 milyon dolar

- GlaxoSmithKline 82 milyon dolar

15 MİLYON $

Hayward'a emeklilik piyangosu vurdu. BP CEO'su bugün emekliye ayrılırsa 15 milyon dolarlık ikramiye alacak.

 

Akşam

Bu haber toplam 1042 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.