1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Büyük balığı Mahmut Özgener tuttu
Büyük balığı Mahmut Özgener tuttu

Büyük balığı Mahmut Özgener tuttu

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvaya katılan 77 tekne, 1.200 kilometrekarelik alanda en büyük ve en fazla balığı yakalamak kıyasıya yarıştı.

A+A-

Bu yıl 11. kez düzenlenen Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nda 77 tekne kıyasıya yarıştı. Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in de aralarında yer aldığı Tornado ekibi, üç ödülün sahibi oldu

Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, Turkcell Platinum’un ana sponsorluğunda 5-8 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvaya katılan 77 tekne, 1.200 kilometrekarelik alanda en büyük ve en fazla balığı yakalamak kıyasıya yarıştı.

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na iş dünyasını tanınmış isimlerinden Cem Boyner, Uğur Işık, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Turgut Konukoğlu, Deniz Özkardeş, Oğuz Özkardeş, Bülent Akgerman, Erkut Soyak, Enis Ülgen, Sinan Kosif, Cefi Kamhi, Zeki Koen, Can Kestelli, Devlet eski Bakanlarından Kürşat Tüzmen ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. Cuma ve Pazar günü yapılan balık avı, ödül töreni ve kapanış partisiyle sona erdi.

300 yarışmacı

Turnuva da Mahmut Özgener’in Tornado ekibi, ‘En Büyük Balık’ kategorisinde turnuvanın ilk gün yarışında yakaladıkları 87 kiloluk Bluefin Orkinos ile birinci geldi. Ekip, ayrıca yakaladıkları 47,70 kg Bluefin Orkinos ve 729,30 puanla ‘En Fazla Balık’ kategorisinde ikinci oldular.  ‘En Fazla Balık’ kategorisinde ise X-Shark teknesi ekibi birinciliği elde etti.

Ekip yakaladıkları 63,500 kg Bluefin Orkinos, 56 kg Bluefin Orkinos, 39,700 kg Bluefin Orkinos ile toplam 955,20 puanla birinci oldu. Organizasyona katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Özgener, organizasyonun Çeşme’ye büyük değer kattığını kaydetti. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, emeği geçen herkese teşekkür etti. Turnuvaya yaklaşık 300 yarışmacı katıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 9484 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.