1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Çakır: "Ülkemizin en önemli gündemi istihdamdır"
Çakır: "Ülkemizin en önemli gündemi istihdamdır"

Çakır: "Ülkemizin en önemli gündemi istihdamdır"

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, "Ülkemizin en önemli gündemi istihdamdır" dedi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Meslek Komiteleri Toplantısı'nda konuşan KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, istihdam konusuna dikkat çekti.

Salih Zeki Çakır, konuşmasında şunları söyledi:

- Ülkemizin son günlerdeki en önemli gündemi istihdamdır. Hükümetimiz bu konuya son dönemde daha çok vurgu yapmaktadır. Denizciliğimiz, sizlerin de bildiği gibi en verimli istihdam alanlarından birisidir. Yaptığımız bir çalışmaya göre; denizciliğimize kazandırdığımız her bir istihdam, diğer sektörlere göre üç istihdam anlamına gelmektedir.

- İki sene kadar önce Hurda Teşviki Kanunu çıktı. Fakat bu iki sene zarfında uygulama yönetmeliği maalesef çıkarılamadı. Bunun da sebebi kanunun eksik çıkmasıdır. Şu dönemde en azından bu kanunun nasıl iyileştirileceğine yönelik tekliflerimiz var. Bu düzeltmeyi yaparsak, bir gemi bile sipariş verilse bu yönetmelik ve kanundan istifade ile ciddi bir istihdama yönelik kazanım olacaktır. Bunu biran önce gecikmeksizin hayata geçirmekte fayda var.

- İkinci konu ise, malum stajlarda İŞKUR’un teşvikleri var. Stajyer istihdam edenlere bir takım imkanlar sağlanmakta. Filomuzun yüzde 70’ne yakını yabancı bayraktadır. İŞKUR tarafından Türk sahipli yabancı bayraklı gemilerdeki stajyerlerin bu imkanlardan istifade edilemeyeceği söylenmektedir. Bu anlamda bir girişimde bulunulması sektörümüz için faydalı olur diye düşünüyorum.

Muhabir: Hüseyin Altay YONTAN

Bu haber toplam 2296 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.