1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Çanakkale’de tekne faciası: 39 kişi öldü
Çanakkale’de tekne faciası: 39 kişi öldü

Çanakkale’de tekne faciası: 39 kişi öldü

Çanakkale açıklarında batan teknede 39 mülteci hayatını kaybetti.

A+A-

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nden çıkılan umut yolculuğunda mülteci teknesi batarken, aralarında çocukların da olduğu 39 kişinin öldüğü, 62 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Olayla ilgili bir Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelinin “Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim” dediği öğrenildi. Olayla ilgili bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğü görüldü.

Ayvacık sahillerinden bu sabah Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne, Bademli açıklarında önce alabora oldu.

Yan yatan teknedeki mültecilerin ‘Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayarak yardım çağrısı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri hareket etti.

Yan yatan tekne tamamen batarken, mülteciler suya düştü.

Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 62 mülteciyi kurtardı; aralarında çodukların da olduğu 39 kişinin ise cesedine ulaştı.

Cenazeler ve sağ kurtarılanlar karaya getirildi.

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. 6 cansız bedenin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi.

Aşırı vücut ısısı kaybederek hipotermi tehlikesi geçiren ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığı belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.