1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Çanakkale'deki kokain operasyonunda 3 kişi adliyeye sevk edildi
Çanakkale'deki kokain operasyonunda 3 kişi adliyeye sevk edildi

Çanakkale'deki kokain operasyonunda 3 kişi adliyeye sevk edildi

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik çalışma kapsamındaki operasyonda yakalanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

A+A-

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'ndan geçtiği sırada uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine operasyon düzenlenen ve sonrasında yanaştırıldığı Kocaeli'deki Derince Limanı'nda yasal yükü muz gözüken konteynerde 293 kilo 524 gram kokain ele geçirilen Singapur bayraklı geminin gözaltındaki kaptanı Ukrayna uyruklu B.D, ikinci kaptan Güney Afrika uyruklu R.W.S ile Rus uyruklu başmakinist V.L'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. 

11 Mayıs'ta narkotik ekiplerince Çanakkale Boğazı'nda durdurulmuştu

Ekvador'dan yola çıkan ve yük alıp indirmek için değişik ülkelere uğrayan Singapur bayraklı gemi, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 11 Mayıs'ta narkotik ekiplerince Çanakkale Boğazı'nda durdurulmuştu. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının da destek verdiği operasyonda gemi kentte gerekli teçhizat ve uygun liman bulunmadığı için arama yapılmak üzere botlar eşliğinde Kocaeli'nin Derince Limanı'na götürülmüştü. 

Ekvador'dan yüklenen ve yasal yükü muz gözüken konteynerde kolilerin arasına gizlenmiş 7 valizde piyasa değeri 59 milyon lira olan 293 kilo 524 gram kokain ele geçirilmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3419 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.