1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidiliyor
Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidiliyor

Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidiliyor

Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidilmek istendiği söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konteyner limanı olarak planlanan liman projesiyle ilgili ihale tarihinin netlik kazanmadığını dile getirdi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Arslan, yerel yönetim, sanayici, işadamları ve yatırımcıların birlikte hareket etmesinin güzel sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidilmek istendiği söyleyen Bakan Arslan, konteyner limanı olarak planlanan liman projesiyle ilgili ihale tarihinin netlik kazanmadığını dile getirdi.

İzmir'deki yatırımları yerinde incelemek üzere kente gelen Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve bürokratlar da katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve işadamlarıyla gittiği Polonya'dan yeni dönen Başkan Kocaoğlu, "Birçok olumsuz konu yaşandı, inşallah bir daha yaşamayız. Biz de Polonya temaslarımızda ticari ilişkilerimizi geliştirmek istediğimizi ve yatırımcı çekmek istediğimizi anlattık, verimli bir çalışma oldu. İzmir için bugüne kadar yaptıklarınız için de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Başkan Kocaoğlu ve işadamlarının Polonya gezisinin önemine değinen Bakan Arslan, "Geçmişte yanınıza yatırımcı, sanayici aldığınızda buna şüpheci bakılıyordu. Artık şu kabul edildi, siyasetçisiyle yatırımcısıyla, sanayicisiyle birlikte ataklar yaparsanız bu çok daha güzel sonuçlar doğuruyor. İçinden geçtiğimiz süreç özellikle 15 Temmuz süreci, siyasi parti ayrımı yapmaksızın insanımızın ve milletimizin sergilediği dik duruş, takdire şayan bir durum. Bunu dışarısı da kabul ediyor ama bunu anlatmamız lazım. Görüyoruz ki yanlış bir algı var, siz doğru anlatınca algı gerçekten değişiyor. Bunu da vurgulamış olayım" diye konuştu.

"İşbirliğine devam etmeliyiz"

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'deki projelere önem verdiğini belirten Bakan Arslan, "İzmir projelerine gelince Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Buradaki projelere hassasiyetle önem veriyor. Biz de onların izinden gitmek istiyoruz. İzmir'deki büyük projeleri bitirmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Merkezi hükümet ile yerel idarelerin işbirliğinde İZBAN gibi iyi bir projemiz var, bizler bu işbirliğinin devam etmesini istiyoruz. Amacımız hizmet etmek zaten, aldığımız sorumluluğun gereği de o. Biz teşkilatlarımızla milletvekillerimizle burada da Ankara'da da bunu yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da işbirliğimizi geliştirip İzmir'e hizmet etmekten mutlu oluyor" dedi.

Çandarlı limanında konsept değişikliği

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Arslan, yapımı süren Çandarlı Limanı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: 

"Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladık, alt yapısını ona göre yaptık ve üst yapısını da ona göre planladık. Ancak özellikle dünyada konteyner ticaretinin olduğu pazarda bir daralma var. Biz de Çandarlı gibi ülkemizin önemli bir limanını daha verimli kullanmak için projede konsept değişikliğine gitmek istiyoruz ve onun üzerinde çalışıyoruz. Alsancak Limanı'yla ikisi bölgemize daha çok nasıl hizmet verebilir daha çok nasıl katma değerli olarak neler yapılabilir diye çalışıyoruz, bunu da bitirmek üzereyiz.Çandarlı Limanı'ndan beklentimiz yüksek. Hem raylı sistem bağlanması malumunuz,Menemen Aliağa Çandarlı otoyolunun da bugünlerde ihalesine çıkacağız. Amacımız o bölgede ulaştırma türlerinin birbirleriyle entegre olduğu ve verimli sonuçlar elde edildiği bir uygulama yapmak. Bu kapsamda limanı da hızlı bir şekilde aktif hale getirmemiz lazım, ihale tarihi henüz belli değil."

"İzmirliyi sıkıntıya sokacak halimiz yok"

Bakan Arslan, altından Konak Tüneli geçen, Konak İlçesi Damlacık Mahallesi'ndeki kamulaştırmalarla ilgili bir soruyu Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nun yanıtlamasını istedi. Uraloğlu, "Tescilli binaların tamamı tarafımıza geçti, restorasyon projesini hazırlıyoruz, kamulaştırma işlemlerini başlattık. Boşalttığımız evlerden çıkanlara kira yardımı yapıyoruz" dedi. Daha sonra Bakan Arslan, "Konak Tüneli'ni yapıp İzmirli'nin hayatını kolaylaştırıp daha sonra İzmirli'yi sıkıntıya sokacak halimiz yok. Orada güzel çalışmalar yapıyoruz, sağolsun başkanımız da bu konuda desteğini gösteriyor" diye konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Kocaoğlu, Bakan Arslan'a İzmir Saat Kulesi maketi hediye etti. Bakan Arslan da "Bu figür sadece İzmir'in sembolü olmaktan çıktı demokrasinin de sembolü oldu" dedi. Bakan Arslan'ın Ankara'ya döneceği bildirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3274 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.