1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Celestyal Cruises, Türkiye seferlerini artıracak
Celestyal Cruises, Türkiye seferlerini artıracak

Celestyal Cruises, Türkiye seferlerini artıracak

Celestyal Cruises'un CEO'su Kyriakos Anastassiadis Türkiye seferlerini artırdıklarını açıkladı. Anastassiadis, "Türkiye'ye çok güçlü bağlarla inandık, ortak sularımızda uzmanı olduğumuz bu işi yapmaya devam edeceğiz. Yeni gemimiz Celes

A+A-

Bazı cruise gemileri Türkiye limanlarından çekilirken; uluslararası cruise firması Celestyal Cruises en son gemisi Celestyal Nefeli için ana limanını Türkiye olarak dünyaya ilan etti, terör saldırıları Celestyal Cruises'un 2016 planlarını etkilemedi. Bu hamlesiyle Türkiye turizmine de umut olan Celestyal Cruises'un üst yönetimi İstanbul Çırağan Sarayı'nda Türk medyasının temsilcilleriyle buluştu. Celestyal Cruises CEO'su Kyriakos Anastassiadis Türkiye pazarına güçlü bağlarla inandıklarını belirterek filonun yeni gözdesi Celestyal Nefeli'yi Türkiye'ye bağlayacaklarını; geminin biniş ve inişlerini İzmir, Kuşadası, Çeşme limanlarından yapacağı seferleri Mayıs ayında başlatacaklarını açıkladı. Anastassiadis, şöyle konuştu:

"Sadece Türkiye değil bütün dünya, terör olayları açısından bakıldığında zor günler yaşıyor. Ne yazık ki terör saldırılarının ilk etkilediği sektörlerden biri bizim sektörümüz, turizm sektörü. Kruvaziyer sektöründe güvenlik birinci sırada gelir. Bir tatil planlarken ilk kriteriniz güvenliktir. Güvenlik olmazsa, tatil olmaz. Elbette biz de bütün diğer firmalar gibi güvenlik konusunda çok hassasız. Ama hassas olduğumuz ve uzmanı olduğumuz bir nokta daha var ki o da Ege suları. Ege suları bizim sularımız. Türkiye'nin de kıyısı olduğu; ortak sularımız. Bu yüzden 2016 planlarımızı yeniden gözden geçirmeye gerek görmedik; Gemimizi Türkiye'ye bağlayacağız. 2016 yılı boyunca ortak sularımızda uzmanı olduğumuz bu işi, güvenli ve konforlu seyirlerimizi Türkiye'den yapmaya devam edeceğiz. Nefeli'nin bağlama limanının Türkiye olması; aynı zamanda yakın ve uzak mesafe pazarlarına, başlıca Türk havalimanlarına uçan veya buralardan aktarma yapan yolculara da hizmet etmek amacı taşıyor. Şirketimizin diğer iki gemisi Celestyal Crystal ve Celestyal Olympia ile de Kuşadası, Çeşme ve İstanbul limanlarına 165 uğrak yapıyor, 150 bin yabancı turisti Türkiye'ye getiriyoruz.''

Ortak sularda ortak değerlerimiz bize güç veriyor

Türkiye'nin sosyokültürel mozaiği, tarihi değerleri, mutfak haritası ve 4 mevsimi ayrı yaşanan doğal güzellikleriyle turizm açısından çok zengin bir ülke olduğunu belirten Anastassiadis, "Bu değerleriyle Türkiye'nin ana liman (homeport) olması; misafirlerimiz için de olağanüstü bir hizmet sunmamızı sağlıyor. Bizler suyun öteki yanından; bu ortak değer ve duygularla birbirimize bağlı insanlarız. Bu yüzden ortak sularımızda bu ortak değerlerimizi, turizmle anlatmaya, paylaşmaya devam edeceğiz. Bu değerler bize güç veriyor" dedi.

Celestyal Nefeli, Türkiye pazarına inancımızın sonucu

2015 yılında 25 bin Türk yolcuya Yunan Adaları'nı gezdirdiklerini ve filonun yeni gözdesi Celestyal Nefeli ile Türkiye pazarında artan Yunan Adaları talebine hizmet edeceklerini söyleyen Kyriakos Anastassiadis, şöyle konuştu:

"7 milyon euro'ya yeniden renove edilen Celetsyal Nefeli, 1074 kruvaziyer yolcusunu ağırlayacak. 400 kabinli gemimizde 12 executive suit, 31 junior suit var. Yeni gemimizi, Türkiye pazarına olan inancımızın, bu pazara hizmet etme çabalarımızın bir ürünü olarak düşünün. 2014 yılıyla karşılaştırıldığında Türk yolcularımızın sayısında yüzde 135 artış gördük. Bu büyüme ile Türk pazarında yüzde 35'lik bir pay elde ettik. 2016'da da olumlu büyüme bekliyoruz. Celestyal Nefeli turlarımızda homeport'un Türkiye olması da Türkiye pazarına olan bu inancımıza dayanıyor. Zaman ve bütçede esneklik sağlayan her şey dahil vizesiz turlarımız; Türk personel bulundurmamız, ana limanımızın Türkiye olması pazarda bize avantaj sağlıyor. Celestyal Nefeli ile keşfedilmemiş yerleri keşfedeceğiz. Yolcularımıza Ege'de daha fazla seçenek sunmak, kendi kara sularımızda daha özgün tecrübeler yaşatmak, Nafphlion gibi daha heyecan verici rotaları, gidilmemiş koylarıyla farklı bir tecrübe yaşatacağız. Gastronomi, şarap ve yemek turları, Yunan tarihine yolculuk ve Yunan Yaz Festivalleri temalı kişiselleştirilmiş turlarımızda; herkes kendi için bir şey bulacak. Türk personelin de hizmet vereceği gemimizde; Türk yolcular kendini evinde gibi hissedecek."

Vize muafiyeti yüzde 60 oranında trafiği artıracak

Çırağan Sarayı'ndaki basın buluşmasında konuşan Celestyal Cruises Türkiye Temsilcisi Karavan Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Gianluigi Baltazzi ise AB ve Türkiye arasında öngörülen vize muafiyetinin gerçekleşmesiyle Yunanistan'ın daha önemli bir destinasyon haline geleceğine; şu an komşu Yunan adalarına 300 bine varan Türk turist trafiğinin yüzde 50 ile 60 oranında artacağına dikkat çekti. TÜRSAB Kruvaziyer Komitesi Başkanlığını da yürüten Baltazzi, bu gelişmenin turizme önemli bir ivme kazandıracağını; Celestyal Cruises Türkiye olarak bu değişime hazır olduklarını dile getirdi. Gianluigi Baltazzi, "Yunan Adaları turlarımızı zenginleştirmeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Homeport olarak Türkiye'ye konumlandırılacak gemi sayısı da artırılacak. Gezmeyi ve denizi sevenlere özgün ve farklı bir gemi alternatifi sunan Celestyal Cruises olarak Batı Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya destinasyonlarını da eklemeyi planlıyoruz. Vize muafiyetiyle birlikte zaman sıkıntısının da ortadan kalkmasıyla son dakika yolcu pazarında büyük artış bekliyoruz" dedi.

Türk tatilciler keşfe meraklı, para harcamayı seviyor

Türk tatilcilerin para harcamayı seven; yeni olana ve keşfetmeye meraklı, eğlenceyi seven bir turist profili çizdiğini belirten Baltazzi, "Ortak kültür, ortak doku ve sıcakkanlılık, misafirperverlik... Sofraları bile birbirine çok yakın iki kültür... Yunan Adaları'na Türk tatilcilerin yoğun ilgi göstermesi işte bu benzerliğe, aynılığa, bu komşuluk bağına dayanıyor. Yunan Adaları'nı çok seviyorlar, aynı şekilde orada da aynı içtenlikle karşılanıyorlar" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.