1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cesedi 30 gün sonra bulundu
Cesedi 30 gün sonra bulundu

Cesedi 30 gün sonra bulundu

İzmir'in Urla ilçesi Alman Adası yakınlarında 10 Mayıs günü tekne ile gezmeye çıkan balıkçı Hikmet Taylan'ın cesedi, 30 gün sonra Çeşmealtı'da bulundu.

A+A-

İzmir'in Urla ilçesi Alman Adası yakınlarında 10 Mayıs günü tekne ile gezmeye çıkan balıkçı Hikmet Taylan'ın cesedi, 30 gün sonra Çeşmealtı'da bulundu. Taylan'ın cesedi kesinlik kazanması için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Güzelbahçe Limanı'na kayıtlı Gökhan Tabak'a ait altı metrelik pancar motorlu balıkçı teknesinde çalışan Hikmet Taylan, kendisini ziyarete gelen Mehmet İncebacak (19), Gökhan Sözen (19) ve Cumali Özkul (19) adlı üç arkadaşıyla Alman Adası'nda pikniğe gitmek üzere yola çıkmış, pikniğin ardından geri dönmek üzere harekete geçtiği sırada denizin dalgalanmasıyla hızla sallanan teknede dengesini kaybederek dümenden denize düşmüştü. Teknede bulunan 3 arkadaşı hızlı bir şekilde giden tekneyi denize düşen Hikmet Taylan'dan yaklaşık 500 metre uzaklaştıktan sonra durdurmayı başararak çevreden geçen balıkçı teknelerinden yardım istemişti. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, 3 kişiyi tekneyle birlikte Güzelbahçe Limanı'na çekti. Ancak, Hikmet Taylan'ın cesedi bot ve helikopterle yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

Hikmet Taylan'ın cesedi, bu sabah Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde kalan Kalabak yakınlarında kıyıya vurdu. Yüzü tanınmayacak halde olan ve şişen cesedin Hikmet Taylan'a ait olduğu belirtildi. Kesinlik kazanması için ceset, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na kaldırıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, denizde düşüp kaybolan gençle ilgili gerekli tahkikatı sahil güvenlik ekiplerinin yaptığını belirtti.

Arkadaşları İfade Verdi

Sahil güvenlik ekiplerine ifade veren Mehmet İncebacak, Gökhan Sözen ve Cumali Özkul teknenin alabora olmadığını sadece Hikmet Taylan'ın direksiyonda iken dengesini kaybederek denize düştüğünü ve teknenin hareket etmesi nedeniyle bilmedikleri için durduramayarak kendisinden hızla uzaklaştıklarını söylemişlerdi. Oğlunun o dönem bulunamamasına üzülen balıkçı Turan Taylan ise oğlunun küçüklüğünden beri denizde büyüdüğünü ve çok iyi yüzme bildiğini söylemişti.

 

Yeni Asır

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.