1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Çeşme Koyları yeni sezona hazırlanıyor
Çeşme Koyları yeni sezona hazırlanıyor

Çeşme Koyları yeni sezona hazırlanıyor

Çeşme'de geleneksel hale gelen gezi tekneleri ve özel teknelerin uğrak noktaları olan koylarda İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinatörlüğünde deniz ve kıyı temizliği etkinliği gerçekleşti.

A+A-

Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Çeşme Liman Başkanlığı, DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, Çeşme Marina, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği, Ulusoy Limanı ve Çeşme Denizciler Derneği'nin destek verdiği etkinliğe Çeşme Belediyesi personel ve ekipmanlarıyla, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ise personeliyle katılım sağladı. Çeşmeli çevre gönüllüleri de yaklaşık 6 saat süren etkinlikte deniz temizliği için seferber oldu. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, deniz temizliğine katılanları iskeleden uğurladı. Etkinlik kapsamında, Makri Adası, Karada (Eşek Adası), Mavi Koy, Kış Limanı ve Jandarma Koyu'nda yapılan kıyı temizliğinde bin kilogramdan fazla atık toplandı.

2-091.jpg

"Cennte koylarımızı kirletmeyelim"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, son dönemde Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelen Çeşme'nin denizlerine sahip çıktığını söyledi. Öztürk,  “Denizleri geçmişten nasıl miras aldıysak, gelecek kuşaklara da aynı şekilde bırakmak zorundayız. Türkiye bir turizm ülkesi. Deniz turizmi en büyük gelir kaynaklarımız arasında yer alıyor. Dolayısıyla kıyılarımızı, denizi hem bu sektörden ekmek yiyenler hem vatandaşlarımız temiz tutmak zorunda. Deniz temizliği etkinlikleri elbette çok önemli. Ancak daha önemlisi cennet koylarımızı kirletmemek” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meslek Komite Üyesi Köksal Hantal da, denizin Çeşmelilerin ekmek kapısı olduğunu belirterek, “Denizlerimizi kirletmeyelim. Özellikle kıyı kaynaklı çöplere dikkat etmeliyiz. Yeni sezonu bu temizlik ile açtık. Ancak uğrak noktalarımızda temizlik çalışması aralıksız devam edecek. Çeşme Liman Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, her tekne sezon sonuna kadar uğrak yaptığı koydaki atıkları alacak ve bunu belgeleyecek. Böylece denizlerimizi koruma seferberliği tüm yıla yayılacak" dedi.

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.