1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. ÇEŞTOB açıkladı: Çeşme denizi tertemiz!
ÇEŞTOB açıkladı: Çeşme denizi tertemiz!

ÇEŞTOB açıkladı: Çeşme denizi tertemiz!

M/V Lady Tuna adlı geminin kayalıklara oturmasıyla yakıt tankından sızan akaryakıtla çevre kirliliğine neden olunan Körfez’in, yoğun çalışmalar sonunda eski haline getirildiği açıklandı.

A+A-

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve Başkan Yardımcısı Yakup Demir, tahlil raporlarını açıklayarak, Çeşme denizinin ve plajlarının tertemiz olduğunu açıkladılar. Lady Tuna adlı geminin 18 Aralık 2016 tarihinde kayalıklara oturması sonucu yakıt tankından sızan yakıtın şiddetli fırtına nedeniyle Ilıca körfezinde yayılarak denizde ve plajlarda kirliliğe neden olduğunu hatırlatan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, “Temizlik çalışması bitti. Deniz suyu analizlerinde kirliliğe rastlanmadı” dedi. Veysi Öncel, “Kirlilikten en çok etkilenen ve Mavi Bayrak taşıyan Sheraton Çeşme Hotel, Ilıca Hotel, Radisson Blue Hotel, Altınyunus Hotel ve Boyalık Beach Hotel plajlarında, yüzey deniz suyu ve derin deniz suyu analizleri yapılmış, sonuçlarında da herhangi bir kirlilik bulgusuna rastlanmadığı rapor edilmiştir” diye konuştu.

Rapor açıklandı

Kazanın hemen sonrasında tüm birimlerin hassasiyetle temizlik çalışmasına katıldığını belirten Öncel, “Kirliliğin giderilmesi için olağanüstü tedbirlere başvurulmuştu. Kirlilik, 140 kişilik ekip ve ihtiyaç duyulan bolca ekipmanlarla kontrol altına alınmış, kaza anından itibaren kirliliğin bertaraf edilmesi için, adı geçen kurum ve kuruluşlara ilave olarak, çevre konusunda yüksek tecrübe birikimli ve İngiltere merkezli OTOPF tarafından yerinde izlenmiş ve denetlenmiş, 7 Nisan 2017 tarihinde yapılan toplantıda da çalışmaların doğru ve yeterli olduğu yönünde rapor edilmiştir” diye açıkladı.

Endişeye gerek yok

Çeşme sahillerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi temiz olduğunu vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Öncel, “Kirlilikten en çok etkilenen plajlarımızda dahi mavi bayrak taşımaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

Atık yakıttan eser kalmadı

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir de bilirkişi raporunun çelişkili olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çeşme’yi seven fazla tatilci var. Herkesin gözü kulağı Çeşme’de. Haliyle Çeşme’deki gelişmeleri sürekli takip ediyorlar, otellerimizi sürekli arıyorlar. Bizim verdiğimiz tek cevap; Çeşme eskisi gibi tertemiz. Herhangi bir sorunumuz yok. Denizde ve kıyılarımızda, atık yakıt anlamında en ufak bir leke dahi yok. Herkesi cennet Çeşme’ye tatile bekliyoruz.”

Haber: Yusuf Çınar / Milliyet

Bu haber toplam 3338 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.