1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Ayvalık’ın kanalizasyonu denize akıyor
Ayvalık’ın kanalizasyonu denize akıyor

Ayvalık’ın kanalizasyonu denize akıyor

Balıkesir’in turistik ilçesinde arıtma tesisini işleten şirket çalışmayı durdurdu, günde 4 bin metreküp kanalizasyon doğrudan denize bırakılıyor.

A+A-

 Ayvalık’a 15 milyon lira harcanarak yaptırılan atık su arıtma tesisi 19 Kasım 2013 tarihinde faaliyete girdi. Arıtma tesisini işleten şirket Ayvalık Belediyesi’nden 1 milyon 900 bin, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden 2 milyon 500 bin lira alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle tesisin çalışmasını durdurdu. Müdür ve bekçi dışındaki 8 personelin işten çıkarıldığı arıtma tesisinin kapısına kilit vuruldu. Günde 4 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine ait tesisin çalışmalarının durdurulduğu Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (BASKİ) de bildirdi. 17 Aralık’tan bu yana Ayvalık’ın atık suyunun arıtılmadan denize deşarj edildiği bildirildi.

Tuhaf açıklama

BASKİ Ayvalık-Gömeç Müdürü Saadettin Gezen ise, atık su arıtma tesisinin alacakları nedeniyle değil şirketin konkordatoya gitmesi, işverenin ekonomik gücü olmaması nedeniyle kapandığını söyledi. Deniz deşarjının 1200 metre uzunlukta ve 35 metre derinlikte olduğunu ve bırakılan atıkların anında parçalandığını iddia eden Gezen, “Şimdilik, korkulacak bir şey yok. Talimat gelsin 1 saat sonra düğmeye basar çalıştırırız. BASKİ olarak çalıştırmaya talibiz. Sıkıntı yok” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.