1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Bodrumlulardan "RES" tokadı!
Bodrumlulardan "RES" tokadı!

Bodrumlulardan "RES" tokadı!

Bodrum'da başlanan RES inşaatı için verilen yürütmeyi durdurma kararı Bodrum Belediye Meydanı’nda yöresel oyunlar ve develer eşliğinde düzenlenen eylem ve açıklama ile kutlandı.

A+A-

Haber ve fotoğraf: Olay Tan

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Geriş mahallesinde yapımına üç hafta önce başlanan RES inşaatı için Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Karar Bodrum Belediye Meydanı’nda yöresel oyunlar ve develer eşliğinde kutlandı.

Kutlamaya Bodrum Belediye Başkanı CHP’Li Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, platform sözcüsü Mustafa Tanışık, köylülerin avukatı Remzi Kazmaz ve yaklaşık 400 kişi katıldı. 

Eyleme develerle geldiler, çökertme oynadılar

Eyleme bazı bodrumluların develerle geldiği ve develerin üzerinde "Bodrum’da dağlar diktir, dolayısıyla sit’dir", "RES’leşme gari" yazıları dikkat çekti. Milas’a bağlı Çomakdağ mahallesindeki köylülerin de yöresel kıyafetlerle katıldığı eylemde davul zurna eşliğinde çökertme ve harmandalı oynandı. Eylemi ilçede bulunan az sayıda yabancı turist de ilgi ile izledi.



"İyi niyetimizi anlamadılar"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuyla ilgili açıklama yaptı. "Şirket yetkilileri Bodrumlunun hoşgörüsünü, iyi niyetini anlamadı" diyen Mehmet Kocadon, "Bodrumlular olarak yatırımlara yatırımcıya karşı olmadığımızı, sadece RES’lerin kurulacağı yerin çok yanlış olduğunu aylardır anlatmaya çalışıyoruz. Bodrum’un kentsel kimliğine zarar verecek her türlü inşaata ve yatırıma karşı olduğumuzu söyledik. Bodrum halkı direndi, kazandı. Bodrumlu ile inatlaşmak kimseye yarar getirmez. 19 Aralık cumartesi günü Yalıkavak’da düzenleyeceğimiz çevre şöleninde bu konuyu bir kez daha gündeme getireceğiz" diye konuştu.

ViraHaber.com


Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.