1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Gazeteciler, Paris COP21 konferansını değerlendirdi
Gazeteciler, Paris COP21 konferansını değerlendirdi

Gazeteciler, Paris COP21 konferansını değerlendirdi

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen ‘Paris COP21 Konferansı’nın ekonomik etkileri’ konulu yuvarlak masa toplantısı gerçekleşti.

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen ‘Paris COP21 Konferansı’nın ekonomik etkileri’ konulu yuvarlak masa toplantısı Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği ev sahipliğinde ekonomi gazetecilerinin, akademisyenler, Avrupa İklim Vakfı ve şirket temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak hoşgeldin konuşmasını gerçekleştirdi. Avrupa İklim Vakfı ile yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Toprak, ‘Bu çalışma da aslında bizim yaptığımız herseyin bir haber portalında biraraya gelmesi anlamına gelecek. İklimekonomisi.org’dan bundan sonra Türkiye ve dünyada elimizden geldiği kadar sizlerinde katkılarıyla yapılan tüm çalışmaları türkçe, ingilizce olarak bulundurmuş olacağız. Bu önemli bir gelişme. Bütün çalışmaların, yazıların, haberlerin bir arada olması gibi bir hedef var burada. İnşallah başarılı oluruz, kurultay gibi bunuda yıllarca sürdürürüz diye düşünüyorum’ dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın konuşmasının ardından Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Özkadı söz aldı. İklim değişikliği hakkında bilgi aktaran Özkadı, Paris’te ki anlaşmanın umut verici olduğunu söyledi. Fatih Özkadı ayrıca, iklim değişikliği konusu sadece devlet/kamu eline bırakılamaz. Suyun olmadığı yerde başka birşey tartışılması mümkün değil, Suriye’de ki bu olaylarda 2006 yılında susuzluk sebebiyle başladığını anlattı. Fatih Özkadı’nın ardından katılımcılar Paris COP21 Konferansı ile ilgili görüşlerini aktardı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.