1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. 'Geleneksel balina katliamı'
'Geleneksel balina katliamı'

'Geleneksel balina katliamı'

Japonya'nın Taiji isimli koyunun suları bu yıl da kan kırmızısına dönüştü. Binlerce balina ve yunus balıkçılar tarafından vahşice öldürüldü.

A+A-

Japonya'nın Taiji isimli kötü şöhretli koyu, bu sene de binlerce kılavuz balinanın ve yunusların katliamına sahne oldu.

'Zengin avcılar' tarafından acımasızca katledilen bu akıllı ve sosyal hayvanların kanı Taiji Koyu'nun sularını kan kırmızısına dönüştürdü. Bu hayvanların aralarında en sevimli olanları ise balıkçılar tarafından doğal yaşam alanlarından koparılarak aqua parklar ve hayvanat bahçeleri gibi esaret ortamlarına satılıyor.

Yavaş ve acı bir ölüm tuzağı

Kaçak balina avcılarıyla ve kanun dışı avlanmayla mücadele eden 'Deniz Çobanı Koruma Derneği' isimli bir organizasyon, bu sene av sezonunda kötü şöhretli koya yine gelerek yürek yaralayan görüntüler kaydetti. Rahatsız edici görüntülerde, hala devam eden av sezonunda büyük bir balina sürüsünün yavaş ve acı dolu ölüm tuzağındaki son anları izleniyor.

Boğulmaları 15 dakika sürüyor

Derneğin kurucusu kaptan Paul Watson: "Botlar her sabah erkenden denize açılıyor. Bir balina sürüsü buldukları zaman adına 'koy' dedikleri bu bölgeye doğru sürüyorlar. Burada balinaları birkaç saat bazen de bir gün boyunca tutuyorlar. Önce balinaların arasında vücudunda en az yara ve çizik olanları seçiyorlar. Geriye kalan diğer balinaları bıçaklarla ve mızraklarla öldürüyorlar ya da boğuyorlar. Balıkların kuyruğuna bir halat bağlayarak suyun içine çekiyorlar. Bir yunusun ya da balinanın boğulması yaklaşık 15 dakika sürüyor." sözleriyle yaşananları özetledi.

600 bin TL kazanç

"Balıkçıların gözünde en güzel yunus ve balinaların esaretinin bedeli, her biri için yaklaşık 600.000 TL kazanç anlamına geliyor. Vücudu çizikli olanların akıbeti çoğunlukla yemek tabakları oluyor. Bu balıkların etlerini pazarda satmak ikinci planda geliyor. Bu balıkçılar için kazanç kaybı manasını taşıyor. Balıkların etleri pazara düştüğünde büyük müşterisi cezaevleri oluyor. Cezaevlerindeki mahkumlar bu etlerle besleniyor." sözleriyle yaşanan bu vahşeti açıklıyor kaptan Watson.

Taiji'deki yetkililer ve balıkçılar yaşanan vahşeti, geçmişten gelen bir gelenek sözleriyle savunuyorlar. Yunus ve balina eti yemenin sığır veya tavuk eti yemekten farkı olmadığını iddia ediyorlar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.