1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Çevreci şehirlere ‘İstanbul’ ödülü
Çevreci şehirlere ‘İstanbul’ ödülü

Çevreci şehirlere ‘İstanbul’ ödülü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

A+A-

 AA’nın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

Sarı, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı (UNEP/MAP) kapsamında düzenlenen Barselona Sözleşmesi 19. Taraflar Toplantısı (COP 19) için geldiği başkent Atina'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin geçen iki yıldaki başkanlığı döneminde tıkanan noktaların açılması amacıyla güzel anlaşmalara imza atıldığını belirten Sarı, "En heyecan verici, pozitif ve bizi motive edecek çalışma İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü. Bu ödül üzerine Atina’da anlaşmaya varıldı. Alt başlıkları üzerinde çalışılmaya devam ediyor. Bundan sonra her iki sene de bir Akdeniz’de kıyısı olan bütün şehirlerde en çevre dostu olan şehre verilecek. İnşallah ilk ödülü alma fırsatı yine Türkiye’nin olur" ifadelerini kullandı.
Bu ödülle, İstanbul'un uluslararası arenada tanıtılmış olacağına dikkati çeken Sarı, "Bizim için bir avantaj. Bu vesileyle, bize verdiği destekten dolayı sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.