1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Charter'da hedefler şaştı
Charter'da hedefler şaştı

Charter'da hedefler şaştı

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, 3.5 milyonluk Rus pazarında bu yıl 500 bin rakamını ancak yakalayacaklarını söyledi.

A+A-

Rusya’dan tekrar Türkiye’ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden 2 hafta geçti. Bu sürede doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Charter uçuş yasağının kaldırılması ilk kez gündeme geldiğinde Türk turizmciler, bu yıl 700 bin ile 1 milyon arasında turist gelmesini bekliyordu. Ancak charter uçuşlarının geç başlaması ile hedefler şaştı. Bu yıl, Kasım ayına kadar gelmesi beklenen Ruslar ile toplamda 500 bin Rus turistle kapanacak.

Geç de olsa turizmcilerin önümüzdeki yıl için umutları yeşerdi. Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre uçuşların başladığı 2 haftalık sürede 30-40 bin Rus turistin geldiği belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜ- ROFED) Başkanı Osman Ayık, ay sonu 100 bin Rus turistin gelmesini, ekim ayında da bu sayıların yakalanmasını beklediklerini söyledi.

Şu an Rus turistlerin Antalya başta olmak üzere kıyı bölgelerini tercih ettiklerini kaydeden Ayık, “3.5 milyonluk pazarda bu yıl 500 bin rakamını ancak yakalamış olacağız. Bu yıl yaraları saramayacak ancak önümüzdeki yıl da kayıp geçmeyecek. Umutlar yeniden yeşerdi. Kış döneminde teknik adımlar da tamamlanırsa önümüzdeki yıl daha iyi sayılara ulaşırız. Şimdi konuşmak biraz erken, bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

"Eski günlere döneceğiz"

Charterların bu ay bitmeden başlamasının çok olumlu olacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2 haftada yakalanan bu charter doluluklarının kasım ayına kadar süreceğini söyledi. Kasım ayına kadar gelen Rus turist sayısının 350 bini bulacağını kaydeden Ulusoy, “Önümüzdeki yıl için umutluyuz. Eski günlere geri döneceğiz. 2017 yılında 4.5 - 5 milyon Rus turisti ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Mevsim sonuna denk geldiği için bu yıl için çok değişiklik olmayacağını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır ise, önümüzdeki yıl ise 2015 rakamlarına ulaşırsa çok iyi olacağını ancak bu durumda ne olur bilemediklerini belirti. Rus turistlerin sadece Antalya bölgesini memnun ettiğini kaydeden Bayındır, İstanbul’da durumun daha iyi olmadığını ifade etti.

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.