1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Çin gibi üretmeliyiz, Amerika gibi yaşamaya çalışıyoruz"
"Çin gibi üretmeliyiz, Amerika gibi yaşamaya çalışıyoruz"

"Çin gibi üretmeliyiz, Amerika gibi yaşamaya çalışıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Mehme Şimşek, tasarruf sorununa dikkat çekti. Şimşek, "Çin gibi üretmeliyiz ama Amerika gibi yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen "İslami Muhasebe ve Finans Konferansı"nın açılışında konuştu. İslami finansın yeni bir alan olduğunu belirten Şimşek, Türkiye'de tasarruf oranının az olduğunu belirtti. "Bizim tasarruf oranımız yüzde 14 civarında, ama bize benzer ülkeler ve bizden daha fakir ülkelerin tasarruf oranı yüzde 31" diyen Şimşek, "Biz küçük Çin gibi üretmeyi strateji olarak görmeliyiz, yaklaşımımız bu, ama gelin görün ki Türkiye, küçük Amerika gibi yaşama çabası içinde" diye konuştu.

İhracata daha fazla ağırlık verilmeli

Tasarrufa, üretime, ihracata daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. O yüzden Ağustos ayında reform yaptık. Bireysel emekliliğe otomatik katılımı sağladık. Amaç, tüm çalışanların ikinci bir emeklilik hakkı olsun, daha fazla yatırıma, üretime, ihracata kaynak olsun. Yani yaptığımız her reformun bir mantığı var" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.