1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Çınarpınar RES projesi iptal edildi
Çınarpınar RES projesi iptal edildi

Çınarpınar RES projesi iptal edildi

Bilgin A.Ş., Çanakkale’nin Ezine ve Ayvacık ilçeleri içerisinde yer alan ve en az 20 köyü etkilemesi düşünülen, 303 megavatlık Çınarpınar RES projesindeki yatırımından vazgeçtiğini açıkladı.

A+A-

Enerji ve Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sitesinde 44 MW’lık proje başvurusu bulunan fakat hiç beklenmedik şekilde 303 MW’lık santral başvurusu yapıp, ÇED sürecine halkın katılımı toplantısı gerçekleştirecek Bilgin A.Ş.’nin bölgedeki yatırımdan vazgeçtiği öğrenildi. Dün (8 Haziran) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetim Sistemi üzerinden, söz konusu proje dâhilinde yapılması planlanan yatırımdan vazgeçildiği belirtilerek sürecin sonlandırılması talebi iletilmiş olduğundan, 10/06/2016 tarihinde saat 11:00’de Çanakkale İli Ayvacık İlçesi, Ayvacık Belediyesi Yazlık Düğün Salonunda (Ümmühan Mahallesi Cumhuriyet caddesi) yapılması planlanan halkın katılımı toplantısı iptal edilmiştir” denildi.

Bilindiği üzere Çınarpınar RES Projesi her biri 3 MW’lık 101 türbinden oluşan 303 MW’lık bir santral projesiydi. Proje kapsamında Ayvacık ilçesine 79 türbin, Ezine ilçesine de 22 türbin dikilmesi planlanıyordu. Firmanın proje için yeniden başvuruda bulunup bulunmayacağı tam olarak öğrenilemezken, EPDK’da aynı proje ismiyle isimle 44 MW’lık başvurusunun ise halen durduğu öğrenildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3183 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.