1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. CK Boğaziçi Elektrik, iklim değişikliğine dikkat çekiyor!
CK Boğaziçi Elektrik, iklim değişikliğine dikkat çekiyor!

CK Boğaziçi Elektrik, iklim değişikliğine dikkat çekiyor!

Enerji sektöründe Türkiye’nin en yaygın perakende ağına sahip olan CK Boğaziçi Elektrik, küresel iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için yapılan en büyük çevre etkinliklerinden biri olan “Dünya Saati” uygulamasına destek verecek.

A+A-

Bu amaçla CK Boğaziçi Elektrik, 25 Mart Cumartesi akşamı tüm dünyayla eşzamanlı olarak saat 20.30 ile 21.30 arasında 14’ü Müşteri Hizmetleri merkezi (MÜHİM) ve 230’u Müşteri İşlem Merkezi (MİM) olmak üzere toplam 244 binanın ışıklarını kapatacak.

CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, iklim değişikliğinin en büyük çevresel sorunlardan biri olduğuna işaret ederek, “Küresel ölçekte gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliği, iklim değişikliği sorununun tüm dünyanın gündemine taşınmasında büyük rol oynuyor. Biz de kurum olarak 25 Mart Cumartesi akşamı ışıklarımızı kapatarak bu harekete destek vermek istedik. Tüm Müşteri Hizmet Merkezlerimiz (MÜHİM) ve Müşteri İşlem Merkezlerimizin (MİM) ışıkları, dünya için bir saat boyunca sönecek.” dedi.

Akdeniz havzasına dikkat çekiliyor

2007 yılında Avusturalya’da başlayan ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından kısa sürede 7 kıtada 150’nin üzerinde ülkeye yayılan eylem, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. WWF, bu yıl Dünya Saati etkinliğini iklim değişikliğinden en çok etkilenecek yerlerden biri olan Akdeniz Havzası’na dikkat çekmek için düzenliyor. İklim değişikliği etkilerinin yoğun olarak hissedileceği öngörülen Akdeniz Havzası’nda yakın gelecekte yoğun sıcaklık ve kuraklık artışı bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda; İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar; İzmir Saat Kulesi, valilikler, belediyeler ve kurumlar bu etkinliğe katılmıştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.