1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. Crystal Lagoons, yüzülebilir lagünleri ile Türkiye pazarına giriyor
Crystal Lagoons, yüzülebilir lagünleri ile Türkiye pazarına giriyor

Crystal Lagoons, yüzülebilir lagünleri ile Türkiye pazarına giriyor

Kullandığı yüksek teknolojiyle, yüzülebilir turkuaz lagünlerin inşa edilip işletilmesini sağlayan, dünyanın bu alandaki tek firması Crystal Lagoons, Türkiye pazarına giriyor. 60'tan fazla ülkede 300'ün üzerinde projesi bulunan şirketin yöneticil

A+A-

Hem yüzülebilen hem de içinde her türlü su sporunun yapılabildiği turkuaz, berrak lagünlerin düşük maliyetler ile inşa edilip işletilmesini sağlayan ABD merkezli Crystal Lagoons, Türkiye pazarına girdi. Crystal Lagoons, dev su kütlelerinin arıtılmasını sağlayan dünyadaki tek teknolojiye sahip olması ile öne çıkıyor.

Crystal Lagoons’un geliştirdiği rakipsiz teknoloji sayesinde Maldivler’in tropik, deniz ve beyaz kumsallarla çevrili plaj ortamı artık yapay olarak dünyanın herhangi bir yerinde çok düşük inşaat ve işletme maliyetleri ile geliştirilebiliyor.

Dünyada 60'tan fazla ülkede 300'ün üzerinde projesi bulunan Crystal Lagoons, ABD, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Şili, Meksika, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Hindistan, Umman, Tayland, Endonezya ve Singapur gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyor. 2015 yılında şirketin globalleşme politikasına paralel olarak Bangkok, Cape Town, Barcelona, Mexico City, Sidney gibi lokasyonların ardından İstanbul ofisi de geçtiğimiz yıl hizmete girdi.

Dünyanın en büyük yapay, yüzülebilir lagünü olma özelliği sayesinde bugüne kadar iki farklı projesi ile Guinness rekorlar kitabına girerek tüm dünyada ses getiren Crystal Lagoons, geliştirdiği teknoloji sayesinde günümüzün en önemli sorunlarından su ve enerji kıtlığına çözüm bulmayı amaçlıyor. 160 ülkede patenti bulunan ve 2007'den beri teknolojisini dünyanın çeşitli ülkelerindeki geliştiricilere patentleyen şirket, yenilikçi ve hızla büyüyen yapısıyla, çok düşük su ve enerji sarfiyatı ile lagünlerin işletilmesini sağlıyor.

Crystal Lagoons gayrimenkul sektöründe kuralları yeniden yazıyor

Dünya çapındaki konut ve turizm odaklı gayrimenkul projelerine sunduğu olanaklar sayesinde projelerin kârlılığını artıran Crystal Lagoons, gayrimenkul sektöründe kuralları yeniden yazıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Crystal Lagoons Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölge Direktörü Jesus Perez, Türkiye pazarına girdikleri için çok mutlu olduklarını ve bu adımla birlikte Crystal Lagoons'un uluslararası bir şirket olma özelliğine önemli bir katkıda bulunduklarını söyledi. Türkiye gayrimenkul piyasasının önemli bir potansiyeli barındırdığını belirten Perez, sözlerine şöyle devam etti: "Crystal Lagoons girdiği her ülkenin gayrimenkul piyasasını kökten değiştiriyor. İnanıyoruz ki bu teknoloji ve konsept Türkiye'de de önemli bir etki yaratacak. Türkiye'deki sahil şeridinin neredeyse tamamının dolu olduğu göz önüne alındığında, Crystal Lagoons, denize yakın veya uzak bölgelere uygun fiyatlarla sahil konforunu taşıyor. Başarısını dünyanın çeşitli yerlerinde kanıtlayan bu teknolojinin Türkiye'de başarılı bir şekilde uygulanacağına olan inancımız tam. Nihayetinde kim kapısının önünde beyaz kumsallarla çevrili masmavi bir deniz istemez ki?"

Havuzlarda ve içme suyu dezenfeksiyon sisteminde kullanılan kimyasallardan 100 kat daha az kimyasal kullanılan lagünler, parklarda tüketilen suyun yarısı kadar, golf sahalarında tüketilen sudan ise 30 kat daha az tüketim yapıyor. Geliştirdiği teknoloji sayesinde buharlaşmanın önüne geçilirken, bir kez doldurulan lagünler, minimum seviyede su tüketimi yapıyorlar. Teknoloji üstelik hem tatlı hem de tuzlu su ile kullanılabiliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.